Sentors, een van de genomineerden van de KvK Innovatie Top 100

Innovatie-ondersteuning van REWIN in de praktijk.

Ondernemers uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf strijden elk jaar voor een plaats in de KVK Innovatie Top 100, dé lijst met de meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. De winnaar wordt 30 november bekend gemaakt. Een van de genomineerde West-Brabantse bedrijven is het bedrijf Sentors. Sentors biedt innovatieve oplossingen voor automatische herkenning van shipping containers met camera’s. Sander Maas, co-founder van Sentors, geeft hoog op over de support van REWIN.

Automatische containerherkenning

Sentors ontwikkelt flexibele en laagdrempelige oplossingen voor containerherkenning, via één of enkele camera’s met (outdoor) computers. Sander Maas: “We combineren de kracht van machine learning met de ontwikkelingen op het gebied van camera’s en cloud. Hiermee kunnen we op een innovatieve en robuuste manier containers herkennen in allerlei omstandigheden. De toepassingen die hiermee mogelijk zijn, zorgen ervoor dat logistieke processen efficiënter verlopen.” Het resulteert o.a. in tijdsbesparing en foutreductie bij de afhandeling van containers. “En omdat we alle kanten van een container filmen, wordt het ook veel gebruikt als als bewijsvoering bij schadedisputen.”

Sentors levert alle hardware en software integratie, de koppeling met  planningssoftware  en een webportaal waarop alle truck/container passages te vinden zijn in de vorm van video clips. Het vernieuwende karakter van deze intelligente systemen, en het feit dat deze techniek nu voor veel meer logistieke partijen bereikbaar is geworden, is de reden waarom Sentors is voorgedragen voor de Innovatie Top 100.  

Ondersteuning REWIN

Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant. Zo profileert REWIN zich. “Dat geldt in ieder geval voor Sentors” stelt Sander Maas. Zo stond REWIN mede aan de wieg van de ontwikkeling van innovatie proeftuinen als DALI (Data Science voor Logistieke Innovatie) en DDSZ (Digital Data Square Zuid Nederland). Deze initiatieven gaven Sentors de mogelijkheid om ideeën door te ontwikkelen tot proof of concepts bij container overslagen.

“Omdat REWIN net als Sentors  partner is binnen deze projecten hebben we al enkele jaren een prettig contact met programmamanager Logistiek Stefan van Seters en datacoach Ad Reijnen. We hebben regelmatig overleg en we houden elkaar op de hoogte over nieuwe ontwikkelingen. Dit mondt vaak uit in verbindingen met interessante bedrijven, nieuwe innovatieprojecten, nieuwe business development trajecten en in kansrijke financieringen en subsidies.”

Financieringstafel

REWIN koppelt ook ondernemers en financiers, via de Financieringstafel. “Hier hebben we vooral gerichte feedback mogen ontvangen op onze eigen strategische verkenning” stelt Maas. “Erg waardevol mochten we hier in de toekomst behoefte aan hebben.” 

Market Readiness Program

Sander Maas benadrukt ook het belang van de hulp die hij kreeg van Arthur Nijhuis, programmamanager startups – B’WISE: “hij attendeerde me op de mogelijkheid van deelname aan het Market Readiness Program van de provincie.

Voor ons een heel mooi en vooral leerzaam proces, dat Sentors echt een extra zetje gaf” aldus Maas.

Waardevol programma

“Tien bijeenkomsten, veel huiswerk, marktgesprekken, kritische kijken naar problemen: staven, kwantificeren, scherp houden en in de markt toetsen van je hypothesen en gerichte marktverkenning. Kortom, een intensief programma, zeer waardevol voor Sentors, waarbij ik nieuwe inzichten kreeg, vooral waarom bepaalde oplossingen bij sommige klanten wel relevant zijn, en bij andere minder. Plus beter begrip van de beweegredenen van de markt, differentiering binnen segmenten, noem maar op. Als ondernemer heeft me dit zeker scherper gemaakt. En gedurende dit intensieve, 10 weken durende programma gaf Arthur Nijhuis me steeds fijne, waardevolle begeleiding!”    

Sander Maas besluit met de conclusie dat hij hier veel aan gehad heeft. “Mooi ook om ons tastbare product te kunnen laten zien op de West-Brabant Summit tijdens FIC (Festival voor Innovatie en Creativiteit) afgelopen juni op de Triple O Campus. En de nominatie voor de KvK Innovatie Top 100 is voor ons bedrijf natuurlijk echt een kers op de taart!”

N.B.: – update 1-12-2022

Sentors is geeindigd op plaats 29 van de KVK Innovatie Top 100 van 2022 en is daarmee het hoogst genoteerde West-Brabantse bedrijf

Sander Maas (links) licht tijdens FIC de innovatieve toepassing van containerherkenning toe met een mobiele camera opstelling
Neem contact op
Arthur Nijhuis

Programmamanagement Startup & Scale-up | B'WISE

a.nijhuis@rewin.nl
06-10 21 18 89

Neem contact op
Mathijs van Campenhout

Strategisch adviseur

m.vancampenhout@rewin.nl
06-51 99 76 75

Neem contact op
Stefan van Seters

Business development

s.vanseters@rewin.nl
06-24 26 78 66

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant