Opening Beneluxkantoor TGW

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Officiële opening van Benelux kantoor TGW. Gekozen voor vestiging op Borchwerf (Oud-Gastel).

Door op 1 juni samen het lint door te knippen hebben Georg Kirchmayr, ceo van TGW en wethouder Frits Harteveld van Halderberge, de officiële opening verricht van het nieuwe kantoor van TGW in Oud-Gastel. TGW is de van oorsprong Oostenrijkse fabrikant van material handling systemen, die haar positie in de Benelux wil versterken en daarbij mikt op 15 tot 20 procent marktaandeel.  

Officiële opening TGW
Wethouder Frits Harteveld (l) en Georg Kirchmayr, ceo TGW verrichten de officiële opening.

Warehousing kansen

Voorheen werd de Benelux bediend vanuit het bedrijfsonderdeel TGW Northern Europe in Engeland/ TGW ziet duidelijke groeikansen die ze met hun nieuwe Benelux vestiging in het voormalige Calvin Klein kantoor op Bedrijvenpark Borchwerf in Oud Gastel willen gaan benutten om zo de positie van TGW in de Benelux versterken. Georg Kirchmayr, ceo TGW: “We openen een Benelux kantoor omdat het een interessante markt is met grote havens en dus veel warehousing kansen. Als je succesvol wilt zijn, moet je ook in het land aanwezig zijn.” Daarbij is de keuze gevallen op vestiging in West-Brabant. TGW werd in de zoektocht naar een geschikte locatie ondersteund door de regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant, in nauwe samenwerking met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA)

Bereikbaarheid doorslaggevend

TGW Benelux staat onder leiding van Hans De Sutter. Hij zegt over de locatiekeuze: “Bereikbaarheid was de doorslaggevende factor. Vanuit Oud Gastel in West-Brabant kan TGW zowel de Belgische als Nederlandse markt bedienen en werknemers uit beide landen aantrekken.”

Eigen verkoopteam met veel ambitie

De nieuwe vestiging volgt op een samensmelting vorig jaar van de operationele activiteiten in de UK, Scandinavië en de Benelux. Samen is dit nu het bedrijfsonderdeel TGW Northern Europe. Gelijktijdig met de oversteek naar het vaste land verandert TGW ook zijn verkoopstrategie; de Oostenrijkers brengen hun systemen niet meer alleen via partners op de markt, maar ook via een eigen verkoopteam. TGW wil binnen 5 jaar een marktaandeel in de Benelux hebben van 15 tot 20 procent.

Logistieke Hotspot

De vestiging van TGW valt vrijwel samen met de uitverkiezing van West-Brabant als 2e  in het jaarlijkse overzicht van logistieke hotspots in Nederland.  “Uiteraard geen toeval”, aldus Guido van Liefland van REWIN. “De dienstverlening richt zich op de logistieke processen binnen bedrijven die opslag en distributieactiviteiten ontplooien. Bedrijven die in ruime mate in onze maar ook  aanpalende regio’s voorhanden zijn. Het zijn juist die bedrijven die gebruik maken van de technische oplossingen van bedrijven als TGW. Daarbij is TGW een toonaangevende wereldspeler wat in belangrijke mate positief bijdraagt aan het imago van onze regio als een logistieke hotspot”.

REWIN, 9 juni 2015

voor meer informatie:
Guido van Liefland         tel. 076-56 46 790/ 06-53 587 654

Neem contact op
Guido van Liefland

Business development

g.vanliefland@rewin.nl
06-53 58 76 54

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant