Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

High Tech Groei MKB ontmoet elkaar bij het Emmy Award winnende GrassValley

Een select groepje High Tech bedrijven uit West-Brabant ontmoette elkaar op vrijdag 23 juni bij GrassValley in Breda. Ook vertegenwoordigers van Avans Hogeschool, TNO, KvK, gemeente Breda en REWIN sloten zich aan. De bijeenkomst was de eerste in een reeks Meeting Minds waarbij MKB-ers uit dezelfde branche of vakgebied op bezoek gaan bij een voorbeeldbedrijf. Samen bespreken zij actuele thema’s om zo tot nieuwe inzichten en kruisbestuivingen te komen.

camera_in_het_midden.jpg Rewin-7673.jpg  rondleiding_emmys.jpg

Emmys in de vitrine
Marcel Koutstaal van GrassValley was de trotse gastheer van deze bijeenkomst. En terecht trots want het bedrijf maakt  filmcamera’s die wereldwijd worden gebruikt bij ontelbare live en televisieproducties. Van de Olympische spelen tot aan het WK voetbal en de Superbowl en van dagelijkse soaps tot aan grote talentenshows. Een vitrine met een tiental prestigieuze Emmy-awards getuigen van de kwaliteit van het product. De geavanceerde camera’s worden in Breda ontwikkeld. GrassValley heeft hiervoor diverse hoogstaande testruimtes, voor bijvoorbeeld temperatuur duurtesten, stralingstesten of testen op schokbestendigheid. GrassValley gaf aan om open te staan voor facilitysharing.

Fontonica
Vervolgens gaf René Groot van de Kamer van Koophandel toelichting op één van de high tech speerpunten van de provincie Noord-Brabant: fotonica. Dit een technologie die werkt met fotonen (licht) in plaats van elektronen (elektronica). De aanwezige bedrijven zagen direct een aantal aanknopingspunten en kansen voor een brede West-Brabantse ontwikkeling.

Samenwerking Vlaanderen
Er was deze ochtend ook ruimte ingericht voor samenwerking over de grens. Diverse geselecteerde ideeën van Vlaamse technostarters uit het Link2Innovateproject werden gepresenteerd. Er werd druk gebruik gemaakt van de mogelijkheid om aan te geven met wie men in contact zou willen komen.

 High tech parels
Tot slot gingen de bedrijven met elkaar in discussie over de krachtenbundeling van High Tech bedrijven, onderwijs en overheid in West-Brabant. Hieruit kwam naar voren dat er een grote behoefte is om elkaar beter te leren kennen bijvoorbeeld als High Tech Groei MKB West-Brabant. Vanuit daar wordt bekeken of meer samenwerking mogelijk is om zo krachten te bundelen van deze mooie parels in West-Brabant

Oproep
Mocht u zelf een High Tech Groei MKB-ers zijn en behoefte hebben om aan te sluiten bij een vervolgsessie met deze High Tech collega’s, neem dan contact op met Stefan van Seters (programma manager High Tech Maintenance) of Yvette Estourgie (programmamanager Groei MKB).

Yvette Estourgie
Yvette Estourgie

Programmamanager Groei MKB


06 12 580 183
Stefan van Seters
Stefan van Seters

Programmamanager Logistiek


06 24 267 866