Digital Days West-Brabant aftermovie

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

De aftermovie van de Digital Days West-Brabant is gereed. West-Brabantse mkb-ers pakken hun kansen van digitalisering.

 

Bekijk de aftermovie van de Digital Days West-Brabant. Die vonden plaats van 8 tot en met 10 december 2020. Dit 3-daags evenement is vooral gericht op mkb-ondernemers en biedt informatie én inspiratie over kansen en mogelijkheden van digitalisering voor bedrijven. Van digitaal aanbod van je product tot bedrijfsvoering en commercie. Een geheel digitaal event vanuit Studio West-Brabant, met als moderator digitaal futurist Loren Roosendaal. Deelnemers konden online het programma volgen bestaande uit inspirerende sprekers, tafelgesprekken, interactieve workshops en masterclasses. Daarnaast was er op alle dagen een digitale beursvloer. 

Drie dagen over digitaliseringskansen

 

Dinsdag 8 december was de ‘social media day’ met interactieve workshops over online presentatie, design thinking, social selling en LinkedIn. Woensdag 9 december en donderdag 10 december waren er ’s middags  per dag twee interessante masterclasses te zien met tussendoor een ronde tafelgesprek over digitaliseringskansen voor het  mkb. Vier West-Brabantse ondernemers gingen met elkaar in gesprek onder leiding van een gespreksleider. Woensdag 9 december gingen de masterclasses over veilig digitaal werken (cybersecurity) en roboticatoepassingen en donderdag 10 december over het gebruik van VR en games in het mkb. De KVK verzorgde de masterclass ‘Slim aan de slag met de digitale toekomst van je bedrijf’. Kijkers konden eedoen door via de chat vragen te stellen. 

Stap vooruit op het gebied van digitalisering

Uit onderzoek blijkt dat veel mkb-bedrijven in West-Brabant nog een stap vooruit kunnen zetten op het gebied van digitalisering. De verwachting is dat over 10 jaar in feite ieder bedrijf een IT-bedrijf is omdat digitale technologie in elke bedrijfstak een centrale rol gaat innemen. Of het nu gaat om de productie, de bedrijfsvoering of de verkoop of om industrie, handel of dienstverlening. De Digital Days zijn georganiseerd om het bewustzijn bij het West-Brabantse mkb te stimuleren en contacten te leggen met aanbieders van digitale diensten in de regio. In het voorjaar van 2021 komt er als vervolg een Digiscan uit waarmee mkb-ers kunnen kijken waar ze staan op digitaal vlak. Ook zullen er vouchers ter beschikking worden gesteld voor advies om een goede investeringsbeslissing te kunnen nemen en komt er aandacht voor digital skills van personeel. Het vinden van regionale aanbieders van digitale producten en diensten zal aangeboden worden via een platform en de koppeling aan evenementen. 

Workshops & masterclassess

Er was een grote belangstelling voor deelname bij het West-Brabantse mkb.  Vele West-Brabantse ondernemers kregen inspiratie om gerichte stappen te zetten op het gebied van automatisering.

Aftermovie

Zie onder dit bericht de aftermovie van de Digital Days West-Brabant. 

 

Voor meer info: https://digitaldayswestbrabant.nl

Pak je kansen op digitalisering!

 

MKB West-Brabant vernieuwt 
Al deze activiteiten worden georganiseerd vanuit het programma ‘MKB West-Brabant vernieuwt.’ Er zijn naast het digitale programma nog 6 andere projecten op het gebied van innovatie en human capital.

Initiatiefnemers zijn Gemeente Breda, REWIN West-Brabant, Stichting Vakopleiding Metaal, Gemeente Halderberge, VNO-NCW West-Brabant en Regio West-Brabant. Het programma heeft middelen ontvangen van het ministerie van Economische Zaken vanuit de MKB-deals en loopt tot april 2022.

Neem contact op
Yvette Estourgie

Programmamanagement
Innovatief Mkb

y.estourgie@rewin.nl
06-12 58 01 83

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant