Kennis en onderwijsinstellingen

West-Brabant heeft een uitgebreid aanbod aan kennis- en onderwijsinstellingen dat goed aansluit bij de behoeften vanuit het bedrijfsleven. En van een goed niveau, want zowel Avans Hogeschool als BUAS prijken elk jaar in de top drie van de "beste hogeschool" ranglijsten van Keuzegids HBO. Tilburg University en Erasmus Universiteit Rotterdam bevinden zich binnen een straal van slechts 50 kilometer. Voor buitenlandse bedrijven is de International School Breda interessant, met internationaal onderwijs voor 3 -18 jarigen.

De Avans expertisecentra van Biobased Economy, Caring Society, Duurzame Innovatie, Kunst en Vormgeving, Sustainable Business en Veiligheid bieden praktijkgericht onderzoek. De NHTV heeft twee Centers of Expertise: op het gebied van Toerisme, Leisure en Hospitality en één op het gebied van Logistiek. De school bouwt momenteel aan het kenniscentrum Media & Game Technology and Design.

Verder kent de regio de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom, een business accelerator voor biobased innovaties op het snijvlak van agro en chemie, terwijl AM&TS (Aircraft Maintenance & Training School) onder meer specifieke kennis biedt over composieten. 

De goede opleidingsstructuur in West-Brabant zorgt voor voldoende gekwalificeerde arbeidskrachten die aansluiten op de vraag vanuit de markt. De regio biedt bovendien volop aanknopingspunten voor deskundige onderzoekstrajecten.  

opleiding


Meer informatie?

Wilt u meer weten over de kennisinstellingen en onderzoeksmogelijkheden in West-Brabant in het kader van bedrijfsvestiging? Neem dan contact op met Guido van Liefland. Hebt u interesse in wat de onderwijsinstellingen voor u kunnen betekenen binnen een cluster? Dan is Freek van den Heuvel de juiste contactpersoon.

Guido van Liefland
Guido van Liefland

Programmamanager Vestigen


06 53 587 654
Freek van den Heuvel
Freek van den Heuvel

Manager Business Development


06 51 994 119