West-Brabantse beroepsbevolking

De regio West-Brabant behoort tot de top van de innovatieve economische regio's in Europa. Een belangrijke factor is de beschikbaarheid van goed opgeleid personeel in West-Brabant.

Het aanbod van personeel stijgt de komende jaren nog licht. De beroepsbevolking groeit vooral bij de hoger opgeleiden. Driekwart van de West-Brabantse beroepsbevolking heeft een middelbare of hogere opleiding (vanaf havo-vwo niveau).  Een breed personeelsaanbod voor bedrijven die zich in West-Brabant willen vestigen of verder ontwikkelen!

Bovendien is er nog een grote arbeidspool van potentiële werknemers  onder de vele tienduizenden pendelaars die dagelijks vanuit West-Brabant naar de Randstad vertrekken voor hun werk. Velen geven toch de voorkeur aan hoogwaardig werk dichter bij hun woonadres.

De taskforce "Economische Structuurversterking" richt zich tot slot speciaal op de arbeidsmarktbehoeften van de drie regionale topsectoren maintenance, logistiek en biobased economy. De taskforce houdt zich onder meer bezig met de beschikbaarheid van voldoende technisch geschoold personeel.

Goed opgeleid personeelHebt u interesse in de arbeidsmarkt omdat u belangstelling hebt voor vestiging in West-Brabant? Neem dan contact op met Guido van Liefland, hoofd 'Vestigen'.

Guido van Liefland
Guido van Liefland

Programmamanager Vestigen


06 53 587 654