Hoofdkantoren & distributiecentra

Veel bedrijven kiezen West-Brabant als vestigingsplaats voor hun Benelux- of Europese (hoofd)kantoor of distributiecentrum. De ideale ligging halverwege Amsterdam - Brussel en Rotterdam - Antwerpen is hiervoor een belangrijke reden.

Vanuit West-Brabant ligt Europa aan uw voeten. Niet voor niets staat de regio West-Brabant altijd in de top 3 bij de verkiezing van Nederlandse logistieke hotspot van het jaar en werden we verschillende jaren nummer 1. De regio is door de ligging tussen twee wereldhavens, de goede infrastructuur, multimodale voorzieningen en beschikbaarheid van grootschalige kavels bijzonder aantrekkelijk voor distributiecentra. Een goede arbeidsmarkt en de aanwezigheid van diverse goed aangeschreven logistieke opleidingen waaronder de BUAS en verder natuurlijk ook Dinalog dragen ook hun steentje bij aan het gunstige vestigingsklimaat voor distributiecentra.  REWIN spant zich ook namens de West-Brabantse gemeenten in om het ondernemingsklimaat zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dat gebeurt onder meer door het ontwikkelen van speciale groei- en innovatieprogramma's voor de logistieke branche.

West-Brabant, en in het bijzonder Breda, scoren ook altijd goed bij het aantrekken van Benelux hoofdkantoren. De term "Beneluxering", het samenvoegen van meerdere kantoorvestigingen in de Benelux, staat synoniem voor vestiging in West-Brabant. Onze regio verwelkomde al veel toonaangevende ondernemingen, die profiteren van de gunstige ligging centraal in de Benelux en het gunstige Nederlandse belastingklimaat.

Breda is als kantorenstad pur sang een prima plek voor onder meer Benelux(hoofd)kantoren. De gemeente fungeert als de regionale hoofdstad. Er zijn grootstedelijke voorzieningen, maar dan tegen provinciale tarieven. De prijzen van onroerend goed zijn er zeer concurrerend ten opzichte van bijvoorbeeld de Randstad. De spoorzone 'Via Breda' is een van de grootste vastgoedprojecten van Zuid-Nederland. Via Breda is de plek waar Breda en Europa elkaar ontmoeten, bijvoorbeeld dankzij de aansluiting op het internationale hogesnelheids-spoornetwerk.  Een strategische toplocatie waar de kansen voor (inter)nationale bedrijven voor het oprapen liggen.

Via Breda, kantoorvestiging en HSL stationTjeerd Janssens
Tjeerd Janssens

Adviseur Vestigen


06 22 776 907

Michael Lewis Company bouwt Europees hoofdkantoor en districenter in Steenbergen

Het Amerikaanse Michael Lewis Company, kiest voor vestiging op bedrijvenpark Nieuw Prinsenland.

Lees meer Archief

Logistieke vestigingsmogelijkheid Oosterhout

DHG heeft logistiek complex aangekocht in Oosterhout. Verhuur aan FreightNed Warehousing, met daarnaast bouw van nieuw DC.

Lees meer Archief

Start bouw logistieke campus voor DHL op Borchwerf II

Groep Heylen start met bouw logistieke campus voor DHL op Borchwerf II in Oud Gastel

Lees meer Archief