Vacature | Business developer circulaire economie

Je zet je in voor het programma Circulair Ondernemen en helpt daarmee de transitie naar de circulaire economie te versnellen.
Werkuren

32 - 40 uur/week

Dienstverband

Periode van 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd

Salarisindicatie

€ 3.700 - € 5.000 p/maand o.b.v. fulltime (40 uur/week), naar gelang ervaring

REWIN West-Brabant staat op voor transformatie en een toekomstgericht West-Brabant. Met ons unieke netwerk initiëren en versterken we triple helix-samenwerking. Dit doen we via strategische programma’s en concrete projecten. Vanuit deze benadering werkt REWIN om het regionale economisch ecosysteem te versterken en onze economie in te zetten voor positieve verandering.

Voor onze organisatie zijn wij op zoek naar een Business developer circulaire economie.
In die rol zet je je in voor het programma Circulair Ondernemen en help je daarmee de transitie naar de circulaire economie te versnellen. In de praktijk betekent dit dat je binnen dit thema projectideeën verkent en, wanneer kansrijk, die ideeën ontwikkelt tot nieuwe volwaardige projecten. Daarnaast ontwikkel en onderhoud je netwerken binnen en buiten de regio en verbind je deze met elkaar. 

Wat je zoal gaat doen

 • Samen met een team collega’s ga jij een succes maken van het uitvoeren van het programma Circulair Ondernemen
 • Je bent verantwoordelijk voor het verkennen van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van circulaire economie
 • Je verkent behoeften in de markt, in het bijzonder die in de maakindustrie en bouwsector, en koppelt deze aan de regionale ambitie van het programma Circulair Ondernemen
 • Je jaagt nieuwe projecten aan op het gebied van circulaire economie en werkt deze wanneer kansrijk op tot volwaardige projecten
 • Je bouwt aan en onderhoudt samen met collega’s het netwerk van triple helix partners (bedrijfsleven, onderwijs-/kennispartners en overheid)
 • Als ’ambassadeur’ voor duurzaamheid en circulariteit zet je de noodzaak en urgentie van circulair ondernemen regionaal op de kaart.

Over jou

 • Je bent ondernemend, analytisch, nieuwsgierig, proactief, innovatief en communicatief sterk;
 • Je behoudt overzicht en hebt oog voor de diverse belangen, en je kunt hierin verbindend optreden;
 • Je gelooft dat we door samenwerking de transitie naar een duurzame en sociale economie kunnen versnellen;
 • Je hebt uitgebreide kennis van het thema circulaire economie;
 • Je hebt algemene kennis van systeemdenken
 • Je hebt enige kennis van transitieprocessen
 • Met al je kennis blijf je pragmatisch in de uitvoering van je werkzaamheden
 • Je bent omgevingsbewust en hebt bij voorkeur een uitgebreid netwerk in de regio West-Brabant of specifiek in de circulaire economie;
 • Je bent gewend te opereren in een complex krachtenveld

Wat we van je vragen

 • Je hebt een hbo/wo werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Je hebt ervaring in verander- en samenwerkingsprocessen (inhoud-proces-relatie)
 • Je geeft invulling aan je carrière vanuit passie en bezieling en hebt een gezond arbeidsethos

Collega's en werkplek

“West-Brabant is in Nederland dé voorloper in de transitie naar de nieuwe economie en is de plek voor innovatieve ondernemers die daaraan bijdragen”. Dit is onze gezamenlijke ambitie in West-Brabant waar wij als REWIN samen met onze triple helix partners aan werken. REWIN initieert, stimuleert, verbindt en zorgt dat West-Brabant dé plek is waar ondernemers willen zijn! 

Je wordt onderdeel van een enthousiast team waar samenwerking centraal staat, niet alleen met collega’s maar ook met teamleden van andere organisaties. Wij werken voornamelijk vanuit ons kantoor in Breda en in de regio West-Brabant.

Naast een goed salaris en een goede pensioenregeling, ontvang je een mobiele telefoon en een laptop. REWIN biedt een eindejaarsuitkering, een reiskostenvergoeding en mogelijkheden tot bedrijfsfitness. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Wat bieden wij?

Je wordt onderdeel van een sterk team dat opstaat voor transformatie en een toekomstgericht West-Brabant. Met ons unieke netwerk initiëren en versterken we triple helix samenwerking. Dit doen we vanuit strategische programma’s en concrete projecten. Naast een goed salaris en een goede pensioenregeling ontvang je een mobiele telefoon en een laptop. REWIN biedt een eindejaarsuitkering, een reiskostenvergoeding en mogelijkheden tot bedrijfsfitness. Er is uiteraard ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Kennismaken en solliciteren

Wij willen je graag leren kennen. Mail je sollicitatie met motivatie naar Dirk van der Ven, programmamanager Circulair Ondernemen, en/of bel hem bij vragen. Zijn contactgegevens vind je rechtsboven.

Neem contact op
Dirk van der Ven

Programmamanagement Circulair Ondernemen

d.vanderven@rewin.nl
06-19 75 85 30

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant