Terugblik op succesvol Link2Innovate

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Het grensoverschrijdende project Link2Innovate (Interreg Vlaanderen Nederland) liep in 2019 af. Wat bracht het bedrijven in de regio West-Brabant? Klik op 'lees meer' om de filmpjes te bekijken.

Interreg Vlaanderen-Nederland

In 2019 rondden we het Interreg Vlaanderen-Nederland project Link2Innovate af. In dit project hielpen REWIN en 7 andere  Nederlandse en Vlaamse projectpartners technostarters aan launching customers, en grote bedrijven aan innovaties van start-ups. Geïnteresseerde, draagkrachtige bedrijven boden, of bieden – want er is veelal sprake van langere termijn samenwerkingen – de start-ups hulp bij experimentele ontwikkeling, zoals prototyping, demonstraties of pilotontwikkeling. Dit zorgt voor voldoende zuurstof om een product of de dienst succesvol te kunnen ontwikkelen. Daarnaast kregen de start-ups coaching om hun innovatie efficiënt en vlot in de markt te kunnen zetten.

De focus van het project lag op start-ups die actief zijn met sleuteltechnologieën zoals o.a. micro- en nano-elektronica, industriële biotechnologie of geavanceerde fabricagesystemen en –processen. Link2Innovate heeft 27 succesvolle grensoverschrijdende samenwerkingen opgeleverd. Het totale budget voor Link2Innovate bedroeg een kleine 2 miljoen euro, waarvan ongeveer de helft werd bijgedragen door Interreg.

In onze regio namen 6 bedrijven deel in Link2Innovate-projecten. Klik op de links in de tekst hieronder om de details van deze zes cases te lezen, en/of bekijk de filmpjes!

West-Brabantse successen
Aan de probleemoplossende kant van Link2Innovate gaat het om SenseAnywhere uit Oud Gastel, dat een mobiele en draagbare ‘probe’ ontwikkelt waarmee de temperaturen van voeding ‘in transit’ gemeten kunnen worden. Pack Tools uit Etten-Leur ontwikkelde een sensor waarmee de ladingstabiliteit (van bijvoorbeeld pallets) kan worden gemeten. Monotch verzamelt verkeersdata en maakt deze toepasbaar voor slimme verkeersoplossingen en Gevelscan ontwikkelt nieuwe ultrasone imaging technologie.

Ook aan de vraagkant had Link2Innovate West-Brabantse deelnemers. De Vlaamse technostarter BePowered ging een langere termijn samenwerking aan met het Bredase Power Research Electronics BV (PR Electronics). Samen ontwikkelen zij producten van beide partijen om te komen tot een laadoplossing voor elektrische voertuigen met software aangepast aan de Vehicle to Home (V2H) behoeftes.

AlfaDrone (ook uit Breda) zocht een manier voor drone-operators om het tijdrovende en kostenverslindende aanbrengen van zogenaamde ‘paspunten’ op de grond te vermijden. Airrobot Mapping AiroCore (B) ontwikkelt de oplossing, en kan door het automatiseren van de dataverwerking de operationele kosten van operators significant verminderen. Win-win, dus.

Stefan van Seters vertelt u desgewenst graag alles over Link2Innovate.

SenseAnywhere

Pack Tools
Monotch
Gevelscan
Power Research Electronics
AlfaDrone
Neem contact op
Stefan van Seters

Business development

s.vanseters@rewin.nl
06-24 26 78 66

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant