SynchUp! | Selectie is gemaakt; wie gaan er verder?

Veertien mkb’ers/start-ups pitchten hun idee in antwoord op de challenges van Fokker, Philips en Vanderlande. Die maakten hun selectie.

Op 7 oktober sloot de aanmelding voor de challenges van Fokker Services Group, Philips en Vanderlande. Veertien mkb’ers/start-ups dienden hun idee of mogelijke oplossing in.

De afgelopen weken introduceerden deze deelnemers zich bij de drie challengers. Ook verdiepten de grootbedrijven zich in de aangeleverde pitches: welke zouden kunnen aansluiten bij hun wensen en eisen?

Shortlist gemaakt

Vandaag kunnen we bekendmaken dat de challengers 4 aanmelders hebben geselecteerd om door te gaan naar de volgende fase van het SynchUp! programma; 2 door Fokker Services, en 1 door zowel Philips als Vanderlande. Deze mkb’ers en start-ups gaan uitgebreid kennismaken met hun challenger, om de challenge te verdiepen, de oplossing te bespreken, de ‘match’ te beoordelen en de scope van de mogelijke samenwerking te bepalen. Met andere woorden; de potentiële partners gaan samen toewerken naar een mogelijk innovatiecontract.

Op 17 maart kunnen we laten weten of dat gelukt is en hoeveel vouchers er worden uitgereikt om de innovatie op te werken naar pilotschaal.

Sterk ecosysteem voor de andere innovaties

In 8 gevallen was er onvoldoende match tussen de voorgestelde oplossing en de bijbehorende challenge. Dat wil niet zeggen dat die voorstellen niet tot nieuwe business voor deze partijen zouden kunnen leiden, integendeel. Het circulaire ecosysteem in het werkgebied van SynchUp! gaat waar mogelijk individuele bedrijven ondersteunen bij de opschaling van hun circulaire innovaties.

Partijen achter SynchUp!

SynchUp! is een initiatief van REWIN. We werken voor deze challenges samen met Aviolanda, BOM, Havenbedrijf Moerdijk, Gemeente Breda, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, PNO Consultants, Provincie Noord-Brabant en Regio West-Brabant. Doel van de samenwerkende partners: mkb’ers en start-ups serieuze innovatie- en businesskansen bieden, en nieuwe kennis en/of techniek in een stroomversnelling brengen en verwaarden. Voor een sterkere circulaire economie en tech-sector in de betrokken regio’s.

Neem contact op
Bob Houpst

Business development

b.houpst@rewin.nl
06-14 31 48 25 

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant