SIR-subsidie voor innovatieve bedrijven in West-Brabant

REWIN verzorgt aanvragen voor de SIR-regeling 2023

Om het innovatieve vermogen van het Brabantse bedrijfsleven in deze uitdagende tijden van toenemende personeelstekorten en grondstofprijzen te ondersteunen, heeft de provincie Noord-Brabant de SIR-regeling ingesteld. SIR staat voor Stimulering van Innovatie in de Regio. Op 1 februari 2023 is deze regeling voor de tweede keer opengesteld. 

Stimulering innovatie in de regio

Deze Stimulering van Innovatie in de Regio-regeling moet de drempel om te innoveren verlagen en is bedoeld voor mbk-ondernemingen en innovatieve startups in een groot aantal economische sectoren in de regio West-Brabant. 

Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor de ontwikkeling van innovatieve producten, diensten en productieprocessen die oplossingen bieden voor maatschappelijke opgaven zoals klimaatverandering, mobiliteit en verduurzaming van de voedselketen. Het gaat om innovatie-initiatieven van zowel gevestigde mbk-ondernemers als innovatieve startups in de vroegste fase van de ontwikkeling. Op deze manier biedt de SIR juist deze ondernemingen nieuwe perspectieven. 

Subsidie

Het subsidiepercentage voor bestaande ondernemingen is 40% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 45.000. Voor innovatieve startups is dat 50% met een maximum subsidiebedrag van € 15.000. 

Ben je een gevestigde mkb-er of innovatieve starter uit West-Brabant en wil je SIR-subsidie aanvragen? Neem contact op met Rom van Oers, adviseur financiering van REWIN. Zie Rom’s contactgegevens rechtsboven.   

Neem contact op
Rom van Oers

Business development

r.vanoers@rewin.nl
06-57 56 76 62

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant