HighTech Maintenance

De maintenance-industrie evolueert. Met de opkomst en beschikbaarheid van nieuwe en betaalbare technologieën probeert de industrie wereldwijd slimmer en duurzamer te werken. Digitalisering, kunstmatige intelligentie en nieuwe materialen worden ingezet om het tekort aan grondstoffen, mensen en de belasting van het milieu te compenseren. Systemen worden complexer. Robotisering, sensoren en data worden gebruikt om uitval te voorkomen en om een veilige werkomgeving voor onderhoudspersoneel te creëren. Oók in West-Brabant. Kortom: de maintenance-industrie bevindt zich in een transitie naar hightech maintenance.
Maintaining the Future
Wil je als mkb’er in deze sector internationaal concurrerend en weerbaar kunnen blijven, dan zal je mee moeten in deze transitie. De asset-owners en serviceproviders maken hier al keuzes in. Zij verlangen van hun leveranciers slimme, duurzame oplossingen. West-Brabant heeft veel mkb'ers die hoogwaardige producten en diensten leveren aan de industrie, de aerospace- en de maritieme sector.
Er bestaat al een sterk ecosysteem rondom de aerospace-maintenance in Woensdrecht en de maritieme industrie in Werkendam. Deze krachten willen we verder versterken door in Breda een robotica-cluster te ontwikkelen en bij Aviolanda in Woensdrecht een expertisecentrum op te zetten voor de maintenance van hoogwaardig composiet en hybride structuren, die steeds vaker worden gebruikt bij het bouwen van vliegtuigen.
In het ‘Regionaal Programma HighTech Maintenance’ werken ondernemers, onderwijs en overheid samen aan de transitie naar een hightech maintenance-industrie en een sterke economische sector.
Klik op de afbeelding rechts en download de brochure 'Maintaining the Future'. 
Neem contact op met John den Ridder voor meer informatie.

MaintainingtheFuture

John den Ridder
John den Ridder

Programmamanager Hightech Maintenance


06 27 909 067

MKB parel APP gaat naar Mars

APP brengt machinebouw en energetische chemie samen. Een interview met directeur Edwin Vermeulen van APP uit Moerdijk. Uit de reeks: Een roadtrip langs de parels van West-Brabant.

Lees meer Archief

Associate degree studenten Engineering brengen beroepsopdracht in de praktijk

Lees meer Archief

Pak je kans: start vandaag met je Fabriek van de Toekomst

Ondernemers: krijg gratis inzicht in hoe je productielijn/fabriek te automatiseren valt.

Lees meer Archief

10 miljoen van Rijk voor vernieuwingsprojecten

West-Brabant wil samen met Midden Brabant in 2040 koploper zijn in verantwoorde productie en distributie. Het rijk heeft voor vernieuwingsprojecten 10 miljoen beschikbaar gesteld.

Lees meer Archief