Krachten bundelen om vracht te bundelen

Transport over de weg staat onder druk van congestie, CO2-uitstoot, een chauffeurstekort en verminderde veiligheid op de weg. Toch kiezen veel verladers gemakshalve nog altijd voor het wegvervoer. Zij negeren andere transportmodaliteiten vanwege een (vermeend) gebrek aan voldoende distributievolume en/of specifieke knowhow.

Inmiddels dienen nieuwe, efficiënte en toekomstbestendige mogelijkheden zich aan. Bijvoorbeeld voor verladers om volumes te bundelen, data en kennis te delen en gezamenlijk beschikbare vervoerscapaciteit te benutten. Een groep verladers kan dan een modal shift maken. Bijvoorbeeld van weg naar spoor, shortsea of binnenvaart. Met de juiste partners en een goed uitgewerkte businesscase zorgt dat voor duurzamer betrouwbaarder, flexibeler en vaak goedkoper transport.

NewWays
Om goederenstromen te bundelen is een samenwerking tussen verladers noodzakelijk. Maar ook met logistieke dienstverleners, overheden en andere marktpartijen. Hiervoor heeft REWIN samen met partners NewWays opgericht. Een neutraal logistiek platform met als kern een community van verladers waaronder Samsung, Ricoh, Lamb Weston / Meijer, FujiFilm, Perfetti van Melle, SABIC en Wupperman.

Download hier de brochure.Samsung en SABIC bundelen goederenstromen
SABIC en Samsung tekenden samen voor de eerste, geïmplementeerde NewWays business case. In het filmpje ziet u hoe dat tot stand kwam en wat de resultaten zijn.


Meer weten? Neem contact op met Stefan van Seters