Showcases

De successen van drie jaar biobased business development zijn vastgelegd in het publicatie "Biobased Business in West-Brabant".

Enkele voorbeelden:

Gert-Jan Spierings - Bato

    

Afbreekbaar plantenpotje met toegevoegde waarde
Het ontwikkelen van een plantenpot op basis van bio-reststromen duurde flink langer dan verwacht. Maar nu is er een in de bodem afbreekbare pot die direct genomineerd is voor een prijs.

Gert-Jan Spierings - Bato Plastics: "Je komt een heleboel technische beperkingen tegen waarbij het materiaal zich totaal anders gedraagt dan verwacht. "

Thijs Rodenburg - Rodenburg Biopolymers

Bioafbreekbare folie: een ingewikkeld verhaal
Rodenbrug Bioploymers kwam in 2010 tijdens een bijeenkomst van REWIN in gesprek met Mars. Nu is er een biobased en bioafbreekbare chocoladereepwikkel gereed voor marktintroductie.

Thijs Rodenburg - Rodenburg Biopolymers: "De bijeenkomsten waar bedrijven bij elkaar komen om elkaar te leren kennen en kennis uit te wisselen zijn zeer nuttig!"

Nico Karper - Strikolith

Consumenten vragen niet om groene verf
Strikolith ontwikkelt en produceert gevel-, wand- en plafondafwerkingen en hanteert daarvoor de slogan 'creëer je nieuwe wereld'. Door het toevoegen van biobased componenten aan de producten krijgt die boodschap een diepere betekenis.

Nico Karper - Strikolith bv. "De muurverf is onder meer toegepast bij de verbouwing van het provinciehuis in Den Bosch."

Dennis van der Pas
Dennis van der Pas

Uitvoerend secretaris EBWB / Biobased Economy


06 51 359 994