Showcases

De successen van drie jaar biobased business development zijn vastgelegd in het publicatie "Biobased Business in West-Brabant".

Enkele voorbeelden:

Gert-Jan Spierings - Bato

    

Afbreekbaar plantenpotje met toegevoegde waarde
Het ontwikkelen van een plantenpot op basis van bio-reststromen duurde flink langer dan verwacht. Maar nu is er een in de bodem afbreekbare pot die direct genomineerd is voor een prijs.

Gert-Jan Spierings - Bato Plastics: "Je komt een heleboel technische beperkingen tegen waarbij het materiaal zich totaal anders gedraagt dan verwacht. "

Thijs Rodenburg - Rodenburg Biopolymers

Bioafbreekbare folie: een ingewikkeld verhaal
Rodenbrug Bioploymers kwam in 2010 tijdens een bijeenkomst van REWIN in gesprek met Mars. Nu is er een biobased en bioafbreekbare chocoladereepwikkel gereed voor marktintroductie.

Thijs Rodenburg - Rodenburg Biopolymers: "De bijeenkomsten waar bedrijven bij elkaar komen om elkaar te leren kennen en kennis uit te wisselen zijn zeer nuttig!"

Nico Karper - Strikolith

Consumenten vragen niet om groene verf
Strikolith ontwikkelt en produceert gevel-, wand- en plafondafwerkingen en hanteert daarvoor de slogan 'creëer je nieuwe wereld'. Door het toevoegen van biobased componenten aan de producten krijgt die boodschap een diepere betekenis.

Nico Karper - Strikolith bv. "De muurverf is onder meer toegepast bij de verbouwing van het provinciehuis in Den Bosch."

Dennis van der Pas
Dennis van der Pas

Uitvoerend secretaris EBWB


06 51 359 994