Sectorambitie 2025 | Creatieve Dienstverlening

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

De sector Creatieve Dienstverlening was er al voor 1 januari 2020, ook al werd deze niet eerder zo specifiek benoemd. Wat die sector wil gaan betekenen, hebben we nu samen met ruim 35 partijen vastgesteld. 

De eerste pilots en kleine events hebben al plaatsgevonden. Veel creatieve ondernemers vinden de ontwikkeling van het programma belangrijk voor de toekomst van de sector. Vanuit deze wilskracht is REWIN met twee regionale creatieve dienstverleners aan de slag gegaan om sessies te organiseren. Sessies waarin we met triple-helix-partijen na zijn gaan denken over waar we als sector naartoe willen bewegen.

Corona zorgde ervoor dat we niet met grote groepen fysiek samen konden komen, maar het zou de creatieve sector niet zijn als daar geen oplossing voor werd gevonden. Binnen enkele dagen werden de sessies omgezet naar digitale sessies. Geen simpele videocalls, natuurlijk. We gingen direct aan de slag met de nieuwste digitale tools, waarin we letterlijk met Post-it Notes de sectorambitie vormgaven.

Na meerdere sessies met de stakeholders is nu de uiteindelijke ambitie tot stand gekomen. Deze is via ‘integratieve besluitvorming’ afgesproken met alle betrokken partijen (ruim 35). Zij hebben de ambitie mee gevormd, en er volmondig ‘ja’ tegen gezegd.
Lees ‘m hieronder!

Miro planbord Creatieve Dienstverlening


Ambitie programma Creatieve Dienstverlening:
“West-Brabant is toonaangevend op het gebied van creatieve waardecreatie. Economisch en maatschappelijk. Onze impact is breed erkend en een inspiratiebron voor andere regio’s. Wij brengen professionele creativiteit. Dé sleutel tot waardecreatie.”

De ambitie die hierin schuilt is uitdagend maar tegelijkertijd wel het streven van de sector. We moeten samen impact maken en daarin een inspiratiebron zijn voor andere (soortgelijke) regio’s. We zullen laten zien wat wij als West-Brabant in huis hebben!

Nieuwsgierig?
Wil je meer weten over het proces, de stakeholders of andere zaken rondom de totstandkoming van de programma-ambitie, of heb je vragen over het programma in het algemeen, neem dan contact op met Geert van de Wouw.

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant