Samen deelnemen aan de Hannover Messe?

Makkelijk aanhaken als West-Brabantse mkb'er in het Holland high tech paviljoen.

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 april vindt de Hannover Messe plaats. Met ruim 4.000 internationale exposanten is dit de grootste technologische industriebeurs ter wereld. De Hannover Messe brengt ontwikkelaars, fabrikanten en leveranciers van over de gehele wereld bij elkaar om innovaties te bespreken en nieuwe klanten te ontmoeten.

Trade and Innovate NL biedt samen met de regionale ontwikkelingsmaatschappijen de gelegenheid aan mkb’ers met innovatieve proposities om laagdrempelig en voor  overzienbare kosten als exposant deel te nemen in het Nederland paviljoen.

Ga je mee als exposant in het Holland High Tech paviljoen op de Hannover Messe 2023?

Meer dan 100.000 bezoekers uit 70 verschillende landen. Voor 2023 is het motto “Make the Difference” met thema’s als smart industry, digitalisering en energietransitie.

En met een Holland High Tech House waar Nederlandse bedrijven zich samen presenteren onder het overkoepelende thema ‘Integrating Industries for a Smart and Sustainable Future’. Dat biedt toch mooie kansen? 

Wat is het aanbod?

Het ruime NL paviljoen (200m²) is ontmoetingsplek voor het Nederlandse en buitenlandse bedrijfsleven. Nederland is hét partnerland  met oplossingen voor wereldwijde uitdagingen.

Het paviljoen staat in hal 8 op een doorstroomlocatie naar hal 9 en omvat oa. een bar, vergaderruimte, keuken en berging. 

Als exposant krijg je 2m2 beursvloer met presentatiekubus en desgewenst beeldscherm. Een geheel verzorgde stand en toegang tot de collectieve faciliteiten (bar, zitjes etc). Verder gratis registratie als co-exhibitor. Je kunt deelnemen aan diverse netwerkbijeenkomsten en ontvangsten van Nederlandse en buitenlandse bewindspersonen, Europatag en netwerkborrels met buitenlandse ondernemersdelegaties. Ook zijn er aanvullende netwerk- en matchmaking mogelijkheden middels EEN Enterprise Europe Network.

Volop kansen dus om je bedrijf te presenteren, om nieuwe buitenlandse contacten op te doen en je Nederlandse netwerk enorm te versterken. 

Subsidie mogelijk voor deelname

De kosten voor deelname bedragen € 3.000,- ex. BTW per bedrijf. Maar let op: de SIB Voucher Individuele Beursdeelname kan recht geven op een teruggave van max. € 1250,- voor gemaakte kosten.

Kosten als aankleding stand, en het programma voor en tijdens de beurs zijn voor rekening van de organisatoren. Catering, transportkosten voor demo of product, eigen reis- en verblijfskosten en out-of-pocketkosten zijn voor eigen rekening. Denk er aan om tijdig een hotel te reserveren. 

Samen ontwikkelen

Een bedrijf hebben in een relatief nieuwe tak van sport is soms zwoegen, vertelt Rodenburg. “Het is belangrijk om producten te ontwikkelen samen met de eindklant vanwege zijn specificaties en met de productieketen vanwege de productieparameters.” Desondanks kan het dan misgaan, zegt hij. “We investeerden bijvoorbeeld veel tijd, geld en energie in een biobased en bio-afbreekbare wikkelfolie voor chocoladerepen. Uiteindelijk lukte dat, maar zag de klant er om prijstechnische redenen vanaf. Gelukkig leverde het wel allerlei spin-offs op. We groeien momenteel met dubbele cijfers. Ik verwacht volgend jaar door te groeien en te verdubbelen in medewerkers.”

“Het is dus altijd spannend of iets lukt, maar ook ontzettend mooi om er mee bezig te zijn. Er loopt nu een patentaanvraag voor een technologie waarmee we ‘groene building blocks‘ kunnen gaan produceren, waardoor nog meer olie en chemicaliën vervangen kunnen worden door biobased en circulair. De toepassingen van deze building blocks zijn legio. Een voorbeeld hiervan zijn absorptietoepassingen waarmee we bijvoorbeeld oliehoudende materialen in maandverband of luiers vervangen. Maar we zien ook toepassingsmogelijkheden in de cosmetica, farma en leerindustrie.”

Aanmelden

Aanmelden voor een plek op het NL paviljoen tijdens Hannover Messe kan tot uiterlijk 20 maart door contact op te nemen met Mark Koppers (Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij). tel. 06-54244132, mail: m.koppers@bom.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant