REWIN helpt scale-up versnellen in Breda

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

REWIN helpt het snelgroeiende Natuurhuisje weer aan een geschikte kantoorruimte in Breda

Natuurhuisje is een online platform voor het (ver)huren van huisjes in de natuur. Het snelgroeiende bedrijf was op zoek naar nieuwe, grotere kantoorruimte. Met de hulp van REWIN, die hen eerder al succesvol geholpen had, vestigde de scale-up begin augustus aan een nieuwe locatie aan de Emmastraat in Breda. “REWIN heeft ons echt weer uit de brand geholpen.”

Het idee voor het platform ontstond aan de keukentafel in het ouderlijk huis in Prinsenbeek. Tim van Oerle is vogelaar en broer Luuk fotografeert graag vogels.  Tim: “Hiervoor zochten we voor onszelf huisjes in de natuur. Dat bracht ons op het idee: unieke vakantiehuisjes op unieke locaties midden in de natuur aanbieden via een online platform.”

Internationale groei
De broers gingen van start vanuit het ouderlijk huis in Prinsenbeek, daarna volgden twee kantoren in Tilburg en vervolgens een kantoor aan de Takkebijster in Breda. Het concept blijkt een schot in de roos. De cijfers bevestigen dat: in 2019 ging er voor ruim 30 miljoen euro aan transactiewaarde door het platform. Inmiddels werken er dertig mensen en is het einde van de groei nog niet in zicht. Het betekende dat er behoefte was aan kantoorruimte op een centralere locatie in Breda. “Om als tech bedrijf door te kunnen groeien zullen we de komende jaren veel developers, marketeers en data analisten aan gaan nemen. Om een aantrekkelijke werkplek te bieden is locatie key. De Takkebijster was een prima plek, maar we merken nu dat het tijd is voor een volgende stap. Daarbij is de centrale ligging van de Emmastraat, pal naast het station, een enorme verbetering. ”, zegt Van Oerle. Een andere belangrijke vestigingsfactor is het feit dat de huidige werknemers op deze manier vrijwel allemaal met de fiets óf met de trein kunnen komen. Dit past uitstekend in het duurzame karakter van het bedrijf.

Flexibiliteit
Het vinden van een geschikt pand was begin 2018 geen gemakkelijke opgave, zegt Van Oerle terugblikkend.  “Dat kostte best veel moeite. Voor veel panden moet je voor minimaal drie jaar een huurcontract tekenen, maar wij hebben geen idee waar we over drie jaar staan. We zochten dus flexibiliteit en kwamen er niet uit. We wilden er ook niet te veel geld in steken. Iemand tipte ons om contact op te nemen met REWIN. Dat was het begin van de oplossing.”

Duurzaamheid

De belangrijkste pijler van het bedrijf is duurzaamheid in combinatie met de missie om mensen dichterbij de natuur te brengen. Met de opbrengst per geboekte nacht werden er in het verleden bomen geplant. Afgelopen maand is de mijlpaal bereikt van 1 miljoen geplante bomen. Het bomenplant project heeft inmiddels ruimte gemaakt voor een nieuw initiatief, namelijk het steunen van lokale natuurprojecten in samenwerking met Staatsbosbeheer, Buitenfonds en De Vogelbescherming. Het duurzame aspect in het nieuwe pand was vandaar ook van groot belang. Zo is gebruik gemaakt gerecycled materiaal (bijv. tapijt) en is er nieuw leven geblazen in bestaande objecten (oud koffiehuisje omgebouwd naar een kapstok, zie foto). Uiteraard is er ook veel groen te vinden in het pand om enerzijds een productieve werkomgeving te creëren als het concept van het platform naar voren te laten komen.

Corona situatie
“Toen we uiteindelijk het contract tekenden voor de Emmastraat, sloeg plots Corona toe. Voor ons als ondernemers een hele spannende tijd. Niet alleen omdat in de beginperiode de omzet enorm terug liep, maar ook omdat de manier van werken compleet veranderd is de afgelopen maanden. Zo is thuiswerken bij ons nu het nieuwe normaal geworden. Ook na het tekenen van het contract hebben we samen met Tjeerd gekeken hoe we de het kantoor zo in konden richten dat het ook aan de nieuwe situatie kon voldoen. Daar zijn we nu heel erg in geslaagd.” 

Superblij
Van Oerle: “Wij zijn echt superblij met de hulp vanuit REWIN. Tjeerd heeft ons echt uit de brand geholpen, dingen uitgezocht en geregeld. Daar zit heel veel tijd in en we zijn zeer tevreden met het resultaat. Helemaal in deze bijzondere tijd, waar we onze handen meer dan vol hadden aan andere zaken” Van Oerle, tot slot: “We gaan heel hard. Afgelopen jaar is de omzet verdubbeld. Al vanaf de start hebben wij de droom gehad om dit platform internationaal te laten slagen. We zien nu dat de Engelstalige versie van het platform, nature.house, aanslaat en dat ook Duitsers en Fransen ons steeds vaker kunnen vinden.”

NatuurhuisjeVoorbereiding van de opening van Natuurhuisje, Tim en Luuk van Oerle

Natuurhuisje opening in Corona tijden
Corona-opening van de locatie Emmastraat.

Neem contact op
Tjeerd Janssens

Netwerkontwikkeling

t.janssens@rewin.nl
06-22  77 69 07

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant