Resultaten vierde subsidieronde CrossRoads2 Sustainable Energy

West-Brabantse mkb'er ontvangt subsidie voor ontwikkeling van vegan leer.

Tussen 16 en 30 juni 2021 konden Zuid-Nederlandse mkb’ers en Vlaamse kmo’s voor de vierde en laatste maal een aanvraag indienen binnen de subsidieregeling van CrossRoads2 Sustainable Energy.

Zes projecten werden goedgekeurd en haalden subsidie binnen. In een van die projecten is een West-Brabants bedrijf partner: Millvision uit Raamsdonksveer.

Vegan leer

Een leren handtas, schoenen of een jas op basis van schimmelbiomassa? Binnenkort maakt het mogelijk deel uit van jouw garderobe. Want Millvision, het Limburgse BioscienZ en Vlaamse B4Plastics gaan in hun CR2SE-project vegan leer uit restproducten ontwikkelen voor grootschalige en brede toepassing. Daarvoor maken ze gebruik van een nieuwe schimmelfermentatietechnologie. Lees er hier alles over.

De drie partners ontvangen voor hun project een subsidiebedrag van € 148.764,70

CrossRoads2

CrossRoads 2 Sustainable Energy

Het Interreg Vlaanderen-Nederland project CrossRoads2 Sustainable Energy stimuleert grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden. Belangrijke voorwaarde: die moeten een rechtstreekse impact hebben op de CO2-reductie in de grensregio. Tijdens deze vierde call dienden zeven Nederlands/Vlaamse combinaties projectaanvragen in, die werden beoordeeld door de Raad van Advies. Uiteindelijk kregen zes projecten een subsidie.

Subsidie voor 15 kmo’s en mkb’ers

Bij de 7 aanvragen waren 17 mkb- en kmo-bedrijven betrokken. Daarvan ontvangen 15 bedrijven (8 Vlaamse en 7 Zuid-Nederlandse) een subsidiebijdrage: in totaal is er € 843.350,00 euro toegekend. De 6 projecten hebben qua sector een gevarieerd karakter: high-tech systemen, cleantech, chemie & materialen, bio-economie, logistiek en maintenance. Alle projecten en hun concrete doelstellingen op het vlak van CO2-reductie, zijn te vinden op de website van CR2SE

Meer informatie

Wil je meer weten over CR2SE? Neem contact op met Henk van Dijk via mail of tel. 06 15837024.

CrossRoads2