Duurzame energie

CrossRoads2 Sustainable Energy stimuleert en realiseert grensoverschrijdende innovatieprojecten rond duurzame energie, energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, CO2-reductie en -captatie.

Mkb/kmo-ondernemingen in Zuid-Nederland en Vlaanderen kunnen er samen deelnemen aan CrossRoads2 Sustainable Energy (CR2SE).

Om samenwerking en innovatie te stimuleren beschikt dit Interreg-project over financiële middelen. Per innovatieproject – met dus minimaal één Vlaamse en één Zuid-Nederlandse mkb/kmo-onderneming – vergoedt CR2SE de helft van de subsidiabele projectkosten, met een maximale subsidie van €150.000.

Bij het honoreren van projectaanvragen is de bijdrage aan de CO2-reductie een essentieel selectiecriterium. Een voorgestelde vernieuwende oplossing moet – vanaf de marktintroductie -gemiddeld een reductiepotentieel van jaarlijks 200 ton CO2 realiseren.

CR2SE is een Interreg Vlaanderen-Nederland programma dat zich richt op haalbare innovaties en demonstratieprojecten die een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzamere economie in de grensregio.

Partners in CR2SE zijn: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, REWINVLAIO (Vlaams Agenschap Innoveren & Ondernemen), Impuls Zeeland, Provincie Noord-Brabant, LIOF, Flux50 en Stichting CrossRoads.

Eerdere CrossRoads-projecten laten zien dat grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden zeer succesvol zijn. De afgelopen jaren resulteerde dit dankzij de ondersteuning uit het CrossRoads-fonds in meer dan 90 concrete innovaties

Meedoen?
Heb je een idee voor een projectaanvraag en zoek je bijvoorbeeld een Vlaamse partner? Of wil je gewoon wat meer weten over CR2SE? Neem dan contact op met projectmanager Henk van Dijk hvd@deinnovatiefabriek.nl of telefoon 06 15837024.

< Terug naar Groei MKB

CR2SE Interreg

Aanmelden nieuwsbrief

REWIN West-Brabant

Initieert, stimuleert, verbindt