Foodlab TOV

Het Project Foodlab Teelt Ondersteunende Voorzieningen (TOV) werkte aan nieuwe oplossingen voor ‘landschapvervuilende’ TOV, zoals plastic overkappingen en gaas.

Foodlab TOV (Teelt Ondersteunende Voorzieningen) was een initiatief van REWIN en Kunstloc Brabant.

De deelnemers in het Foodlab:

  • Fruitport West-Brabant
  • ZLTO
  • REWIN
  • 6 telers
  • 2 toeleveranciers
  • 2 creatieve dienstverleners
  • 4 kunstenaars

Samen onderzochten we hoe we vernieuwende en duurzame concepten voor teeltondersteunende voorzieningen kunnen ontwikkelen.

Geen eenvoudige materie

TOV is een complex onderwerp, omdat het altijd een maatwerkoplossing betreft die moet passen bij het bedrijf en de teeltmethode. Daarnaast spelen vergunningseisen een belangrijke rol.

Door de problematiek vanuit verschillende gezichtspunten te benaderen, wordt gezocht naar vernieuwende en toepasbare oplossingen die aanvaardbaar zijn voor alle betrokken.

Potentie voor impact

Onlangs kwamen de deelnemers van FoodLab TeeltOndersteunende Voorzieningen (TOV) voor de laatste keer samen, en wel om het eindresultaat van het project te bespreken. Dat bestaat uit een reeks uiteenlopende concepten, met stuk voor stuk grote potentie voor impact. Ze vormen een startpunt voor verdere samenwerking. Het werk van de ontwerpers zet aan tot verwondering, prikkelt de zintuigen en nodigt uit tot interactie tussen telers en hun omgeving. Lees er hier alles over!

Wil je meer weten over de resultaten in dit Foodlab of wil je meedoen? Neem contact op met Geert van de Wouw.

< Terug naar Creatieve Dienstverlening

Neem contact op
Geert van de Wouw

Programmamanager Creatieve Dienstverlening

g.vandewouw@rewin.nl
06-57  59 52 19

Foodlab REWIN

Aanmelden nieuwsbrief

REWIN West-Brabant

Initieert, stimuleert, verbindt