Power Technics heeft vertrouwen in de toekomst

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

SAMENVATTING

REWIN ondersteunt bedrijven met uitbreidingsplannen

Vertrouwen speelt een belangrijke rol bij het nemen van beslissingen. “Vertrouwen in partners, in leveranciers en in jezelf. Na een periode waarin we er hard aan hebben moeten trekken, zitten we nu weer volledig op het juiste spoor” zo stelt Gert Kuiper, managing director van Power Technics uit Etten-Leur. Het bedrijf dat elektronische voedingen op maat maakt, staat aan de vooravond van mooie tijden.

“We maken zogenaamde customized voedingen, dat wil zeggen dat een klant bij ons een specifieke vraag weglegt en wij vervolgens aan de slag gaan om een product op maat te maken ” aldus Gert Kuiper. Dit product is steeds een elektronische voeding, alleen zijn de toepassingen zeer divers. Zo maken we voedingen voor de medische sector, maar bijvoorbeeld ook voedingen die gebruikt worden voor de luchtvaart of de scheepvaart.

De door ons ontwikkelde en geproduceerde voedingen zijn over het algemeen schakelende voedingen met een hoog rendement. Deze voedingen voldoen aan een voorgeschreven norm met betrekking tot onder andere veiligheid en hebben ook de vereiste certificering.

 

Maatwerk: voordelen en risico

Het grote voordeel van het maatwerk is dat de klanten hun wensen kenbaar kunnen maken aan Power Technics en dat vervolgens een voeding wordt gemaakt die exact overeenkomt met die wensen. Kuiper: Dit houdt echter wel in dat het een tijdje duurt voordat de voeding gereed is om gebruikt te worden. Eerst moet de voeding ontwikkeld worden, vervolgens uitvoerig getest en dan pas kunnen we met het product naar de klant. In totaal kost het ons een half jaar tot een jaar voordat het product volledig naar de wens van de klant is en goed werkt. En dan moet het ook nog voldoen aan allerlei toetsingen en certificeringen. Zo gelden ook voor onze producten de medische normen. Dit alles vraagt van onze kant om behoorlijk wat voorinvesteringen voordat wij het product kunnen verkopen.”

 

Toegevoegde waarde van REWIN

Kuiper nam samen met een compagnon het bedrijf eind 2003 over. Deze overname had nogal wat voeten in de aarde en dit ging gedeeltelijk ten koste van de dagelijkse bedrijfsvoering. Extra financiële ruimte was dan ook noodzakelijk op dat moment. Een reden voor Kuiper om op zoek te gaan naar partijen die hem daarin konden ondersteunen: Via de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij werden we gewezen op de toegevoegde waarde die REWIN zou kunnen hebben voor ons bedrijf. Al snel kwamen we bij REWIN in contact met Michael Bakker. Na een prettig en uitvoerig intakegesprek wist hij waar onze behoeftes en onze wensen lagen. Hij stelde voor op zoek te gaan naar mogelijke mede-investeerders en al snel kwam hij met een kandidaat? We hebben een eerste kennismakingsgesprek gehad en dit voelde goed aan. Er was meteen vertrouwen, zowel tussen ons en Michael Bakker als tussen ons en de investeerder. Na een proefperiode, waarbij gekeken is of er een klik tot stand kwam, is de investeerder toegetreden tot het bedrijf.

 

Volle kracht vooruit

De overname is inmiddels compleet afgerond, tot tevredenheid van Kuiper: “We kunnen nu weer alle energie stoppen in het bedrijf. We hebben een andere locatie gevonden, hebben er mede dankzij de inspanningen van REWIN weer extra mankracht ¨¦n financiële kracht bij gekregen, kortom: we kunnen weer op volle kracht vooruit! Op dit moment zitten we in de eindfase van de ontwikkeling en certificering van enkele typen voedingen. Binnenkort is ook deze fase afgerond en kunnen we de voedingen in de markt zetten. We zien zelfs al weer mogelijkheden om verder uit te breiden, in het bijzonder op de Europese markt. We gaan de toekomst met vertrouwen tegemoet!

 

REWIN is op zoek naar ondernemers die ook plannen hebben om uit te breiden en te investeren. Voor deskundige en onafhankelijke financiële ondersteuning kunnen ondernemers contact opnemen met Michael Bakker van REWIN: telefoonnummer 076 – 56 46 784 of per e-mail m.bakker@rewin.nl.

 

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant