XPLUS Consulting breidt uit naar Nederland

REWIN assisteert bij vestiging in Breda

XPLUS, een van de snelst groeiende management consulting bedrijven in Europa, heeft met begeleiding door REWIN een kantoor in Breda geopend. Het bedrijf, met vestigingen in Luxemburg, België en Frankrijk, wil in de toekomst ook verder uitbreiden naar Scandinavië. REWIN heeft hen op verschillende vlakken ondersteund.

Snelle groei
XPLUS Consulting is in 2011 gestart vanuit Luxemburg en is momenteel een van de snelst groeiende Europese management consulting bedrijven. XPLUS is gespecialiseerd in bedrijven futureproof te maken, als strategische partner bij digitale transformatie. Hun aanbod is opgebouwd rond bedrijfsarchitectuur, strategie, technologie, digitale transformatie, programma- en veranderingsbeheer. In totaal werken er meer dan 85 consultants bij hun vestigingen in Luxemburg, België, Frankrijk en nu ook Nederland.

Academy
XPLUS behartigt ook de menselijke kant van digitale transformatie door hun XPLUS Academy, want transformatie van een bedrijf houdt ook verandering in van de mensen. Zij zijn het kapitaal van het bedrijf en moeten mee groeien. Hun klanten doen beroep op de Academy om hun “witte raven”, te trainen, te assessen, of een opleiding te laten volgen rond business en IT architectuur, engineering, program management of soft skills.

Kennisdiensten
Oprichter Wim Vochten licht de bedrijfsstrategie toe van deze succesvolle leverancier van kennisdiensten. “Ons succes zit niet alleen in het competitief uitwerken en implementeren van digitale transformaties, we houden ook vast aan waarden zoals lean, focus, lange termijn relatie, transparantie en ethiek. We werken hoofdzakelijk met ervaren mensen waardoor de klant kan genieten van een direct pragmatische aanpak met kennis van zaken.”

Prima ondersteuning door REWIN
Directeur Nederland John Immerzeel was betrokken bij het opzetten van de eerste Nederlandse vestiging. Immerzeel: “REWIN heeft ons daarbij prima geholpen. Niet alleen bij de locatiekeuze, waarbij we gekozen hebben voor huisvesting in een business center in Breda, maar ook bij de  oprichting van een Nederlandse Entiteit.”

Netwerk
Wim Vochten looft het uitstekend netwerk van REWIN . “REWIN heeft ons daarnaast in contact gebracht met een lokale accountant om ook de internationale structuur te bekijken en de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) en NFIA (Netherland Foreign Investment Agency) zijn ook ingeschakeld. Zij  hebben geholpen met het in kaart krijgen van subsidiemogelijkheden.” Maar daar blijft het niet bij. “We trekken nu ook samen met de BOM op om te kijken of zij ons kunnen introduceren bij interessante relaties uit hun netwerk.” 

Meerwaarde
Wethouder Boaz Adank is blij met de komst van XPLUS. “Als gemeente zijn we bezig met een marktverkenning van de sector kennisdiensten. De komst van XPLUS Consulting onderschrijft dat  kennisdiensten een meerwaarde vormen voor de regio en dat Breda hen een gunstig vestigingsklimaat biedt.” Bij de vestiging in Breda zullen circa 10 consultants werkzaam zijn. Immerzeel: “Deze nieuwe medewerkers moeten beschikken over heel specialistische kennis. Ze worden speciaal voor de vestiging in Breda geworven maar zullen niet alleen regionaal maar landelijk worden ingezet.”

Meer weten ? www.xplus.consulting
REWIN: neem contact op met Tjeerd Janssens en Guido van Liefland (contactgegevens hieronder vermeld)

Wim Vochten van XPlus Consulting, nieuw in Breda
Wim Vochten van XPlus Consulting is zeer tevreden over de begeleiding van REWIN en looft het netwerk.

Tjeerd Janssens
Tjeerd Janssens

Adviseur Vestigen


06 22 776 907
Guido van Liefland
Guido van Liefland

Teammanager Vestigen


076 56 46 790