Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

Wat is de rol van REWIN in de agrofoodsector?

REWIN zet zich met name in voor de drie door de regio vastgestelde topsectoren logistiek, maintenance en biobased economy. Ook speelt REWIN in op economische kansen die zich in aanverwante sectoren voordoen.

Zo hebben we nu ondersteuning van de agrofoodsector opgepakt, in lijn met het provinciale beleid en in combinatie met de genoemde regionale topsectoren. De aanleiding vormde een onderzoek van Buck in opdracht van RWB naar economische perspectieven van West-Brabant. Hieruit bleek dat met name de agrofood sector voor onze regio belangrijk is. Tot nu toe ondersteunde West-Brabant deze sector echter niet in het bijzonder. Daar is nu dus verandering in gekomen.

Uit een marktverkenning die REWIN op verzoek van RWB uitvoerde samen BOM en gemeente Steenbergen onder bedrijven in de agrofoodketen bleken er drie actuele innovatiethema’s te zijn. Op deze onderwerpen zouden de bedrijven willen samenwerken met andere bedrijven of met onderwijsinstellingen. Die thema's zijn gezonde voeding, precisielandbouw en inhoudsstoffen.
Lees hier meer over de initiatieven die inmiddels op deze terreinen zijn genomen.

wat doen we?
REWIN initieert en stimuleert innovatie in West-Brabant. We kennen de regio als geen ander en brengen bedrijven, kennisinstellingen en overheden bij elkaar in innovatie en business development projecten. We leggen de verbinding met Europese stimuleringsprojecten. Daarnaast informeren wij bedrijven over financieringsmogelijkheden voor innovatie en over toplocaties om die innovatie tot bloei te brengen.
Kort samengevat komen de diverse ondersteuningsmogelijkheden die REWIN aanbiedt op het volgende neer: 

  • makel- en schakeldiensten
  • opzetten van innovatieprojecten
  • overdragen van kennis
  • ondersteuning bij het zoeken naar financiering, bv. subsidie of private investeerders 

Wilt u aanhaken bij een van de agrofood initiatieven? Zoekt u nieuwe kennis of partners voor uw innovatie-ideeën? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag op weg!

Jonica de Bruijn
Jonica de Bruijn

Programmamanager Agrofood/Biobased
(m.i.v. 1.7.2021)


volgt