Vier Nederlandse telers lanceren gezonde thee: Theelers

Vier Nederlandse telers lanceerden gisteren, op Duurzame Dinsdag, een thee met de smaak en kracht van bromelia, basilicum, curry en laurier: Theelers. De kruidenblend is niet alleen erg lekker, maar is ook zeer geschikt voor mensen die hun suikerspiegel in balans willen houden. Theelers is vanaf nu te koop via Theelers.nl

De vier bedrijven achter Theelers zijn Gova (Nispen, West-Brabant), Corn.Bak, Kruidenaer en Westlandpeppers. Zij leerden elkaar een aantal jaar geleden kennen via het programma van Greenport West-Holland dat zich onder meer bezighoudt met reststromen en inhoudsstoffen. Gezamenlijk onderzochten ze welke oplossingen ze konden ontwikkelen door hun gewassen samen te voegen, uitgaande van de kracht van de individuele producten.

Het maken van een theemelange bleek een veelbelovende mogelijkheid. De melange van Theelers bestaat uit de producten van de vier telers (aangevuld met citroenverbena). Laurier zorgt voor smaak én verlaagt de bloedsuikerspiegel, bromelia werkt onder meer koorts- en bloeddrukverlagend, currybladeren zijn rijk aan vitamine A, B, B2 en C en reguleren de bloedsuikerspiegel, en basilicum is goed voor de spijsvertering, is ontstekingsremmend en heeft antibacteriële eigenschappen. Lees hier meer over waarom deze kruidenthee goed is voor de gezondheid.

Theelers - Gova - laurier


Vanaf heden te koop

Om te komen tot een goed eindproduct met al onze ingrediënten moesten we in ieder geval ieder ingrediënt goed kennen. Dit betekende kennisuitwisseling, onderzoeken en experimenteren. We moesten uitvogelen hoe we de ingrediënten moesten drogen, hoe fijn de bladeren gesneden moesten worden, enzovoorts”, vertellen de initiatiefnemers van Theelers. ”Met hulp van een theesommelier hebben we gekeken naar de individuele ingrediënten en de samenhang daarvan in een kruidentheemelange. Na een intensieve periode van testen en proeven van verschillende varianten, samen met de theesommelier, hebben we besloten om citroenverbena aan onze kruidenmelange toe te voegen als vijfde ingrediënt. Hiermee was de mix compleet!

De eerste batch thee is nu in beperkte oplage te verkrijgen in de webshop van Theelers: www.theelers.nl. In de toekomst zullen nieuwe varianten van Theelers op de markt verschijnen.

REWIN leverde via Gova een bijdrage aan de totstandkoming van het innovatieve product, mede mogelijk gemaakt door de smart industry subsidie van Regio West-Brabant.

Jonica de Bruijn
Jonica de Bruijn

Programmamanager Agrofood/Biobased
(m.i.v. 1.7.2021)


volgt