Vacature Acquisiteur Topsectoren (team Vestigen)

West-Brabant

West-Brabant ligt ideaal tussen de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen. Met ongeveer 50.000 bedrijven is het een dynamische regio. Het gebied is goed bereikbaar met diverse weg-, rail- en waterwegen en kent weinig congestie. Met meer dan 700.000 inwoners is er een flink arbeidsmarktpotentieel. Werknemers in dit gebied treffen een prettige woon- en werkomgeving met voldoende scholen – inclusief een internationale – een divers cultureel aanbod en volop recreatiemogelijkheden.

NV REWIN West-Brabant

De regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant heeft zo’n 20 werknemers, verdeeld over de NV REWIN en REWIN Projecten B.V.  REWIN maakt zich sterk voor de groei van de werkgelegenheid en versterking van het innovatief vermogen in de regio West-Brabant. REWIN doet dit namens de West-Brabantse gemeenten, die allen aandeelhouder van REWIN zijn, alsmede de Zeeuwse gemeente Tholen.

REWIN faciliteert bedrijven

Hoe? We doen dat door het aantrekken van nieuwe vestigers (acquisitie) en het versterken en vernieuwen van de drie topsectoren: Biobased Economy, Maintenance en Logistiek. Hiervoor werken we vanuit programmalijnen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden.


Voor ons team “Vestigen” hebben we een vacature. We zijn op zoek naar een ervaren

          Acquisiteur Topsectoren


De Acquisiteur Topsectoren  heeft  als taak het  werven van bedrijven die zich willen vestigen in de regio West-Brabant. Je maakt onderdeel uit van het team “Vestigen”.  Dit team heeft als voornaamste doel het aantrekken van bedrijvigheid in samenwerking met  regionale partners, zoals de Green Chemistry Campus, het Havenbedrijf Moerdijk, de West-Brabantse gemeenten (incl. de Zeeuwse gemeente Tholen)  en onze provinciale partner De Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij.  Je zoekt, benadert, verleidt en begeleidt nieuwe bedrijven, afkomstig uit de topsector Biobased, Logistiek of Maintenance,  naar de regio West-Brabant. 

De belangrijkste werkzaamheden voor deze vacature zijn:

 • De proactieve en strategische acquisitie van nieuwe  vestigingskandidaten vanuit de programmalijnen  Biobased, Logistiek en Maintenance met een accent op de Biobased Economy;
 • kansen en projecten signaleren, ontwikkelen en realiseren;
 • het opstellen van leadlijsten op basis van de programmalijnen en gericht benaderen van potentiële leads;
 • het faciliteren van bedrijven die zich in de regio west-Brabant willen vestigen in de ruimste zin des woords;
 • netwerken en de speerpuntsectoren “ontginnen” alsmede benutten voor het leggen van de juiste contacten;
 • het  benaderen van bedrijven in nauwe samenwerking en afstemming West-Brabantse “toplocaties”, bijvoorbeeld via beurzen, seminars et cetera.

Wat verwachten we van jou?

 • Een relevante werkervaring (5 tot 10 jaar), bij voorkeur binnen een marktgerichte (internationaal georiënteerde) organisatie;
 • minimaal een HBO of academisch werk- en denkniveau;
 • kennis op het gebied van onroerend goed en projectontwikkeling;
 • kennis van vergunningprocedures bij overheden, fiscale wetgeving en subsidieregelingen.
 • ervaring met en grondige kennis van minimaal één van de genoemde Topsectoren, bij voorkeur de Biobased Economy;
 • toegang tot relevante netwerken;
 • gevoel voor commercie en innovatief ondernemerschap;
 • groot empathisch vermogen, gevoel voor timing en uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, vertrouwd zijn met het samenwerken met overheden en affiniteit hebben met bestuurlijke processen;
 • een teamspeler die zelfstandig kan werken, initiatief neemt, snel kan schakelen en relaties kan leggen;
 • gezond doorzettingsvermogen;
 • uitstekende beheersing van de Engelse en Duitse taal.

Randvoorwaarden

Voor de functie gelden enkele randvoorwaarden. Zo is de nieuwe medewerker bereid indien nodig aanvullende opleidingen te volgen en steeds te investeren in zichzelf. Gelet op de aard van de functie is hij of zij bereid om flexibele werktijden te hanteren die zijn afgestemd op de eisen van de markt of de wensen van de klant. De standplaats is Breda. De nieuwe medewerker wordt geacht woonachtig te zijn in de regio West-Brabant of de directe nabijheid daarvan. Tevens dient de kandidaat over een eigen auto te beschikken.  

Salariëring

De Acquisiteur Topsectoren komt in dienst van REWIN Projecten B.V. Het salaris is in overeenstemming met de zwaarte van de functie en de ervaring van de kandidaat. Verder zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden van REWIN van toepassing. Het betreft een modern arbeidsvoorwaardenpakket, waarvan onder andere een eindejaarsuitkering, uitstekende reiskostenvergoeding, bedrijfsfitnessregeling en cafetariamodel m.b.t. verlofdagen deel uitmaakt.

Reageren

Kandidaten die interesse hebben in deze vacature en die zich in het functieprofiel herkennen kunnen tot uiterlijk 8 mei as. een brief of email met Curriculum Vitae richten aan:

N.V. REWIN West-Brabant,
T.a.v. de heer G.P.M. van Liefland
Cosunpark 22
4814 ND BREDA

g.vanliefland@rewin.nl

Guido van Liefland
Guido van Liefland

Hoofd Vestigen | Hoofd Communicatie


076 56 46 790