Technische bedrijven: meld je aan voor de BedrijvenMeeloopDag

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Via BedrjjvenMeeloopDag maken technische bedrijven en technische hbo-studenten al tijdens de studie kennis met elkaar. Met duidelijke voordelen voor beide partijen. Vanaf het nieuwe schooljaar start dit initiatief ook op Avans Breda. Een kans voor West-Brabantse bedrijven!

Het initiatief ‘BedrijvenMeeloopDag’ richt zich sinds 2016 op het creëren van betere aansluiting tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Het biedt technische hbo-studenten de kans om al tijdens hun studie meer te weten te komen over het bedrijfsleven en de rol die zij daarin later kunnen vervullen. Zij kunnen via meeloopdagen kennis maken met verschillende bedrijven, de bedrijfscultuur proeven en ervaren welke functies er in dat bedrijf aansluiten bij zijn/haar opleiding. Bedrijven leveren op hun beurt een maatschappelijke bijdrage door het wegwijs maken van de student. Tegelijkertijd kunnen ze de student enthousiasmeren voor hun organisatie en werkomgeving, met het oog op een mogelijke (afstudeer)stage of startersfunctie.

Voordelen voor deelnemende bedrijven
Meedoen aan de BedrijvenMeeloopdag biedt interessante voordelen, namelijk:

Kom in contact met talenten van verschillende technische opleidingen, die aansluiten bij de activiteiten in jouw bedrijfJe bedrijf komt via 1 platform op de radar bij verschillende opleidingen in meerdere stedenEnthousiasmeer potentiële werknemers voor je bedrijfHet platform is een mooie wervingstool voor (afstudeer)stages, bijbanen en startersfunctiesJe kunt tot wel 5 studenten per Meeloopdag ontvangenDe studenten kiezen gericht, dus er is altijd sprake van oprechte interesse in jouw bedrijfsactiviteiten

. BedrijvenMeeloopDag

Het afgelopen schooljaar zijn er met succes BedrijvenMeeloopDagen georganiseerd voor studenten van Fontys Eindhoven, Fontys Venlo en Avans Den Bosch. Ook nu de omstandigheden lastiger zijn, treft men met inachtneming van alle geldende voorschriften, voorbereidingen om bij aanvang van het nieuwe schooljaar van start te gaan met Avans Breda. Daar worden Meeloopdagen georganiseerd voor de opleidingen Werktuigbouwkunde, Mechatronica, Elektrotechniek en Technische bedrijfskunde (Avans Tilburg).

Mogelijkheden voor West-Brabantse bedrijven
Deze regio kent veel vooraanstaande, technische bedrijven en er is veel interesse bij studenten om daarmee kennis te maken. Om hen te kunnen helpen aan interessante meeloopdagen is de initiatiefnemer van de BedrijvenMeeloopDag op zoek naar mooie technische bedrijven in de regio Breda/West-Brabant.  
Heb je interesse om mee te doen? Je kunt je aanmelden/registreren op http://www.bedrijvenmeeloopdag.nl/bedrijf-inschrijven.
Wil je eerst meer informatie? Kijk dan hier voor de contactgegevens.

Bijdrage
Voor de voorbereidende en coördinerende werkzaamheden vraagt de organisator van deelnemende bedrijven een vergoeding van 150 Euro per jaar (lidmaatschap). Dit bedrag wordt ingezet voor het ontwikkelen/onderhouden van de website, het geven van presentaties bij de onderwijsinstellingen en het plannen van de MeeloopDagen met docenten.
Voor een overzicht van bedrijven die al aangehaakt zijn, klik hier
 

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant