Techiektalenten: jongeren interesseren voor een loopbaan in de techniek

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

De partners in Techniektalenten bouwen een sterk netwerk van onderwijs en bedrijven in de strijd tegen het tekort aan goed opgeleide, technische jongens en meisjes. Doe ook mee!

Techniektalentenis de intensieve samenwerking tussen Markland College Oudenbosch, Da Vinci College en Norbertus Gertrudis Mavo in Roosendaal, Munnikenheide College in Etten-Leur, beroepsopleider Curio en het bedrijfsleven in de regio West-Brabant Midden.

Techniektalenten startte begin 2020 en wordt via Sterk Techniekonderwijs mogelijk gemaakt door de Nederlandse overheid, die 4 jaar structureel investeert in de versterking van het techniekonderwijs op vmbo-niveau.
Via Techniektalenten willen de partners veel meer jongeren voor een loopbaan in de techniek interesseren. En dat is nodig, want in vele sectoren in onze regio zien we nu en in de toekomst forse tekorten ontstaan aan goed opgeleide jongens en meisjes met technische kennis en vaardigheden.

Achterhaalde beelden
De ideeën die jongeren en vaak ook hun ouders hebben van techniek en techniekonderwijs, zijn meestal gebaseerd op beelden uit het verleden. Er blijkt veel onbekendheid te zijn met de ontwikkelingen in de techniek en de loopbaankansen. Ook als het gaat om de bijdrage die je in de techniek kunt leveren aan belangrijke maatschappelijke opgaven, zoals de energietransitie en in de zorg.
Dit wil Techniektalenten veranderen!

Techniektalenten

Uitbouwen van Techniektalenten: doe mee!
In die samenwerking is nog veel te winnen! Daarom wordt die uitgebouwd met als doel de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven verder te versterken. Wil je daaraan meedoen? Meld je dan aan via de website techniektalenten.nl

Neem contact op
John den Ridder

Digitalisering, dataficering en robotisering

j.denridder@rewin.nl
06-27 90 90 67

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant