Subsidieregeling Arbeidsmarkt Coronafonds West-Brabant beschikbaar

Werk jij bij een organisatie in West-Brabant die actief arbeidstalent wil behouden en ontwikkelen, juist ook door de gevolgen van de Coronacrisis? Doe je dit samen met een andere partij vanuit de overheid, werkgevers of onderwijs? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidiebijdrage uit het Coronafonds West-Brabant! 
Regio
West-Brabant vult de'loket'rol voor informatie en aanvragen in.   

Doel
Met de subsidiabele bijdrage van maximaal € 500.000,- van de provincie Noord-Brabant (het zogenaamde Coronafonds), worden in West-Brabant de krachten gebundeld om op een innovatieve manier de gevolgen van de Coronacrisis op korte termijn aan te pakken. Het doel: arbeidskrachten behouden voor de regio en/of hen zodanig ( bij- of om-) scholen zodat zij kunnen blijven werken in de regio. Dit vraagt om een gezamenlijke inzet van overheid, onderwijs, ondernemers en werknemersorganisaties.

Voor wie?
Met het Coronafonds kunnen nieuwe ideeën en samenwerking tussen organisaties gestimuleerd worden. Het gaat om activiteiten die bijdragen aan behoud en ontwikkeling van talent in West-Brabant. Dit kan gedaan worden vanuit de overheid, werkgevers, werknemers en/of onderwijs. Een voorwaarde voor de subsidie is echter dat de aanvraag gedaan wordt door minimaal twee samenwerkingspartners (vanuit overheid, werkgevers, werknemers en/of onderwijs).

Maximale subsidie per project
Het project mag maximaal aanspraak maken op € 50.000 provinciale subsidie. Dit is 45% van de totale begroting. De overige 55% van de totale kosten is eigen financiering vanuit de samenwerkende organisaties (in uren of vanuit facturen).

Beslissen? Samen!
De aanvragen worden ingediend en uitgevoerd door diverse samenwerkingspartners. Maar ook de toekenning wordt gezamenlijk bepaald vanuit overheid, werkgevers, werknemers en onderwijs. Elke partij beoordeelt de aanvraag vanuit het gemeenschappelijke regionale belang. 

Looptijd
Het project dient uitgevoerd en afgerond te zijn tussen 1 augustus 2020 en 1 augustus 2021. De aanvraag voor een subsidie kan uiterlijk tot 31 maart 2021 ingediend worden. 

Subsidieregels
Download de subsidieregels voor het Coronafonds Arbeidsmarkt West-Brabant 2020-2021.

Vragen
Voor meer informatie: neem contact op met projectadviseur Eva Jeremiasse van Regio West-Brabant: eva.jeremiasse@west-brabant.eu / 06-81121487.

Aanvragen?
Bekijk deze pagina.

Logo RWB

Logo BRW + Provincie Noord-Brabant