Start bouw Vakopleiding Metaal in Oudenbosch

Per 1 september verhuizen de leerlingen en docenten van Stichting Vakopleiding Metaal (SVM) van Etten-Leur naar Oudenbosch. Voor de bouw van de nieuwe praktijkhal werd op 28 januari het eerste beton gestort.

Martien Kats en Kees Timmermans van SVM trapten de bouw af van de nieuwe locatie af. Eigenhandig stuurden ze de slurf betonmortel naar de juiste plaats. Symbolisch legden ze daarmee het fundament voor de opleiding, die in het nieuwe schooljaar in Oudenbosch van start gaat. 

Achterhaald imago
De praktijkhal van zo'n 800 m2 is binnen een week of zeven klaar voor inrichting. Het wordt het domein van scholieren die het vak van verspanningstechnoloog, constructiewerker of monteur mechatronica willen leren. Martien Kats: ,,Het imago van vuile handjes krijgen is allang achterhaald. Hightech en robotisering maakt ook in de metaal zijn opmars. Daar is onze Vakopleiding op geoutilleerd.”

Regionale trekker
In eerste instantie zou er per leerjaar gestart worden in Oudenbosch. Nu verhuist de Vakopleiding in één keer. De negentig leerlingen komen uit de hele regio. SVM-directeur Timmermans zegt dat verdere groei welkom is. ,,We zijn straks per spoor beter bereikbaar, als regioschool een prettige bijkomstigheid.”

Nieuwe locatie Vakopleiding Metaal


Online open avond op 18 maart
Een fysieke open dag is dit jaar niet mogelijk. Kats: ,,Op 18 maart hopen we online een open avond te houden. Metaalbewerking doe je immers met al je zintuigen.”

bron: BNdeStem editie Roosendaal

John den Ridder
John den Ridder

Programmamanager Hightech Maintenance


06 27 909 067