Stageplek zoekt stagiair(e): stage startups bij REWIN

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Werkervaringsstage bij REWIN: business development startups.

stageplek startups

Werkervaringsstage REWIN – business development startups

REWIN West-Brabant zorgt voor het aanjagen en aantrekken van vernieuwend ondernemerschap. In deze stage werk je mee aan de ontwikkeling van startups. Samen met de business developer startups draag je bij aan de groei van startups in de regio West-Brabant.

STAGE • LOCATIE BREDA

Herkenbaar?
Lees jij elke ochtend Sprout en ben jij altijd om je heen aan het kijken wat er gebeurt in de wereld der startups? Ben je bekend met Steve Blank, Eric Ries en Alexander Osterwalder? Vind je het tof om te begrijpen hoe een bedrijf start, groeit en innoveert, of wil je daar graag meer ervaring in opdoen? Lees dan vooral verder, REWIN heeft namelijk een mooie werkervarings-stageplek waarbij je een unieke kijk in de keuken krijgt van een Regionale Ontwikkelmaatschappij (ROM) en startups in West-Brabant.

Organisatie REWIN
REWIN West-Brabant zorgt voor het aanjagen en aantrekken van vernieuwend ondernemerschap in West-Brabant. Dat doen we door het organiseren van samenwerking en het stimuleren van innovatieve toepassingen. Tussen bedrijven onderling en tussen ondernemers, onderwijs, kennisinstellingen en overheid. Als we belangrijke spelers missen, verleiden wij ze naar West-Brabant. Zodat West-Brabant de plek is waar je als ondernemer wilt zijn!

In verband met de verdere ontwikkeling van onze organisatie zijn wij op zoek naar een:

Meewerkend stagiair(e) – business development startups (16-20 uur)

Doel van de stage
• Het procesmatig meedraaien en uitvoeren van startup wervings- en screeningactiviteiten en ondersteunen van de business developer startups bij het toeleiden/begeleiden van regionale startups – in samenwerking met het Startup programma Braventure (het in 2018 opgerichte startup platform van provincie, regio’s en onderwijsinstellingen in Noord-Brabant).
• Je houdt je bezig met het in kaart brengen en verzamelen van informatie over startups en scaleups in de regio. Je bouwt actief mee, samen met collega’s en andere ROM’s, aan het startup netwerk in de regio West-Brabant.
• Je voert ondersteuningsactiviteiten uit voor de Business Developer en voor de startups; (je leert) meedenken in het adviseren van deelnemers aan Braventure over alle facetten van het opzetten en laten groeien van een innovatief bedrijf.
• Online communicatieactiviteiten kunnen onderdeel uitmaken van de stage.

Validatie van jou als stagiair(e)
Je bent nieuwsgierig en leergierig, je wilt graag begrijpen hoe de bedrijfswereld in elkaar zit en met name hoe beginnende innovatieve bedrijven de juiste stappen zetten om te groeien. De kans op falen voor een startup is vele malen groter dan de kans op slagen, jij vindt het interessant om die slagingskans te (leren) vergroten en startups op weg te helpen met consistente groei en passende financiering. Je legt makkelijk contact, je begeeft je graag in (nieuwe) netwerken – en kent bij voorkeur het startup netwerk al (enigszins) in West-Brabant – en gaat graag mee naar events en bijeenkomsten om zo in contact te komen met beginnende of verder gevorderde startups. Je kunt goed overweg met social media om de activiteiten van REWIN en Braventure actief onder de aandacht te brengen. Het is mooi meegenomen als je goed overweg kunt met bijvoorbeeld MailChimp. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal, en volgt een HBO of WO opleiding. Je bent minimaal 3 maanden beschikbaar, maar bij voorkeur 4 tot 6 maanden. En misschien wel het belangrijkste, je denkt in oplossingen en mogelijkheden, neemt zelf makkelijk initiatief en bent een prettige gesprekspartner en teamspeler.

Jouw business model?
Je komt direct in contact met een groot en interessant netwerk. Je leert in korte tijd veel over wat er komt kijken bij startup ondersteuning; van idee tot product-marketfit. Van kleine startups tot grotere scaleups. Je kunt, in overleg, leren op vlakken waarop jij graag wilt ontwikkelen. Je kijkt mee bij de nieuwste technologische ontwikkelingen, in verschillende sectoren. Je komt in aanraking met een breed netwerk, van professionals in de startup-scene, zoals coaches, mentoren en verschillende soorten investeerders tot gemeentes en ook corporates. Je neemt plaats in een dynamisch team dat zich bezig houdt met startup ondersteuning, financiering en ecosysteem-ontwikkeling, waar je snel wordt opgenomen en echt kunt meedraaien. Er is sprake van een stagevergoeding.



Solliciteren op deze werkervaringsstage? Tot 7 juli 2019 kun je je motivatie en CV sturen naar a.nijhuis@rewin.nl. Overigens staan we natuurlijk ook open voor een innovatievere manier van solliciteren. Voor het verkrijgen van nadere informatie kun je contact opnemen met Arthur op +316 10 21 18 89.

Neem contact op
Arthur Nijhuis

Programmamanagement Startup & Scale-up | B'WISE

a.nijhuis@rewin.nl
06-10 21 18 89

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant