Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

Samenwerken aan verduurzaming Vijf Eiken, Oosterhout

Op 12 december kwamen 6 Oosterhoutse bedrijven, de gemeente Oosterhout, de regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant en de Provincie Noord-Brabant bij elkaar. Tata Steel Tubes was gastheer. De bedrijven Rodenburg Biopolymers, Den Braven, Vacumetal, Döhler, Mauser Group, Tata Steel Tubes en de gemeente Oosterhout tekenden hier de intentieovereenkomst ‘Samenwerken aan verduurzaming Vijf Eiken Oosterhout’.

Kansen
In het voorjaar van 2017 kwamen naar aanleiding van het project Groei MKB van REWIN West-Brabant een aantal bedrijven bij elkaar om na te denken over duurzame energie, industriële symbiose en human capital. Alle bedrijven zagen vooral veel kansen op het gebied van samenwerking rond duurzame energie. Om deze unieke samenwerking verder vorm te geven, is nu de intentieovereenkomst getekend.

Concrete mogelijkheden
De 6 bedrijven die gevestigd zijn op bedrijventerrein Vijf Eiken gaven tijdens de bezoeken van REWIN hun interesse voor groene energie aan. Ze wilden kijken wat de mogelijkheden zijn. Op bedrijventerrein Vijf Eiken zitten diverse productie bedrijven met een groot energieverbruik. Investeren in duurzaamheid  is niet alleen goed voor het milieu, maar kan op termijn ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren voor de bedrijven.

De bedrijven Rodenburg Biopolymers, Den Braven, Vacumetal, Döhler, Mauser Group en Tata Steel Tubes hebben belangstelling om gezamenlijk te verkennen wat de concrete mogelijkheden zijn op het gebied van groene energie. Ze denken daarbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheden van windmolens, geothermie, zonnepanelen op bedrijfsdaken en gezamenlijk transport (zowel voor goederen als medewerkers). Op het moment dat het een ontwikkeling betreft die kansrijk is voor meer bedrijven, dan betrekken zij ook andere bedrijven van bedrijventerrein Vijf Eiken erbij.

Niet alleen groene energie
Maar het blijft niet bij groene energie alleen. Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld duurzame bedrijfsvoering, inrichting en ontsluiting en sociale duurzaamheid. De enthousiaste groep pakt dit volgend jaar verder samen op.

Samenwerken aan verduurzaming Vijf Eiken

v.l.n.r.  Byron Burgerhof (Den Braven), Bart van der Westen (Provincie Noord-Brabant), Peter Snepvangers (Mauser Group), Ludo van Opstal (Mauser Group), Thijs Rodenburg (Rodenburg), Marcel Willemsen (wethouder gemeente Oosterhout), Jean- Paul Schuurmans (Vacumetal), Koen Haans (Tata Steel Tubes), Ramon Lips (Tata Steel Tubes), Yvette Estourgie (REWIN West-Brabant)

Jan Michielse van Döhler ontbreekt op de foto

Yvette Estourgie
Yvette Estourgie

Programmamanager Groei MKB


06 12 580 183