Re-Teck kiest voor Breda voor retourmanagement gebruikte elektronica

Burgemeester Paul Depla van Breda heeft op vrijdag 9 november de eerste Nederlandse vestiging geopend van Re-Teck, onderdeel van de internationaal opererende Li Tong Group (LTG). Re-Teck, gevestigd aan de Grenssteen op industrieterrein Steenakker, is gespecialiseerd in de milieuvriendelijke verwerking van gebruikte elektronische apparatuur. Het bedrijf verwacht maandelijks onderdelen en materialen van zo’n 30.000 tot 50.000 smartphones geschikt te maken voor hergebruik.

Hergebruik enorme uitdaging
Europese wetgeving heeft een belangrijke rol gespeeld bij de komst van het bedrijf naar Breda. Algemeen Directeur Edward Tseng: “Producenten van mobiele telefoons zijn verplicht om met ingang van 15 augustus jl.  75 procent van de verkochte apparatuur apparaten in te zamelen en 55 procent geschikt te maken voor hergebruik. Dat is een enorme uitdaging, waar we onze Nederlandse klanten graag bij helpen.

Re-Teck is een van de 25 vestigingen in 20 landen van het snelgroeiende LTG, één van de marktleiders op het gebied van retourlogistiek van smartphones, tablets, computers/laptops en telecomapparatuur. Samen met twee faciliteiten in Dubai en Wenen bedient Re-Teck Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Opdrachtgevers zijn internationaal opererende producenten en importeurs van telecom, elektronica en technische apparatuur.

Aanwinst voor Breda
De regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN is actief betrokken geweest bij de komst van Re-Teck naar Breda. Guido van Liefland, director for investments van REWIN  licht dit toe. “Collega Tjeerd Janssens heeft Re-Teck intensief begeleid. Onder meer  bij de locatiekeuze, het verkrijgen van vergunningen, het aantrekken van personeel en de introductie in het regionale netwerk.”

Ook  de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij  Foreign Investments (BOM) en de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA)  waren betrokken bij de vestiging. “Re-Teck draagt bij aan de duurzame versterking van de Brabantse economie en is een mooie aanwinst voor Breda”, zegt Eelko Brinkhoff van BOM Foreign Investments.  Brinkhoff: “E-waste is een groeiend probleem. De komst van Re-Teck is dan ook goed nieuws voor het milieu en voor de producenten van elektronica in Brabant, die gebruik kunnen maken van de ervaring en de contacten van het bedrijf.”

Werkgelegenheid
Van Liefland vult aan: “Op korte termijn biedt Re-Teck werkgelegenheid aan 20 medewerkers. De verwachting is dat er binnen drie jaar zo’n 60 werknemers nodig zijn. Een deel van de arbeidskracht wordt geleverd door de ATEA-groep, het leerwerkbedrijf van de gemeente Breda.”

Meer informatie:

REWIN
Guido van Liefland
076-56 46 790, 06-53 587 654
E: g.vanliefland@rewin.nl

Re-Teck
www.re-teck.com
Edward Tseng (engelstalig)
M : +31 (0)6 5518 1138
E : edward.tseng@re-teck.eu

Openingshandeling Re-Teck
De openingshandeling van Re-Teck in Breda

Guido van Liefland
Guido van Liefland

Teammanager Vestigen


076 56 46 790
Tjeerd Janssens
Tjeerd Janssens

Adviseur Vestigen


06 22 776 907