Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

Ondersteuning startups

Startups zijn van groot belang voor de economische ontwikkeling van een regio. Maar hoe zet je als ondernemer de stap van briljant idee naar succesvolle startup? Een goede partner kan daarbij veel betekenen. REWIN West-Brabant biedt jou als ondernemer sneller toegang tot kapitaal, kennis, community en faciliteiten om de groei van jouw bedrijf te versnellen.

Verplaatsen in de ondernemer
Arthur Nijhuis, per 1 september business developer startups bij REWIN, helpt je daar graag bij. Arthur is het aanspreekpunt voor startups in West-Brabant die vrijblijvend op zoek zijn naar advies en/of begeleiding . Als voormalig founder van zijn bedrijf Rechtstreex en co-founder van de Fenix Food Factory in Rotterdam heeft hij te maken gehad met de vele uitdagingen waar een ondernemer mee te maken krijgt, zoals bijvoorbeeld het ophalen van verschillende vormen van financiering. Met deze ervaringen kan Arthur goed fungeren als sparringpartner en zich verplaatsen in de ondernemer.

Krachtenbundeling
De regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN werkt samen met alle West-Brabantse gemeenten en maakt zich sterk voor de groei van de werkgelegenheid maar vooral ook de versterking van het innovatief vermogen. Startups spelen hierbij een cruciale rol, ze zijn de zuurstof voor de regio. REWIN is tevens één van de partners van Braventure, hét Brabantbrede startup programma van de 2 Brabantse universiteiten, 4 hogescholen en 6 ontwikkelingsmaatschappijen. Via deze samenwerking en gerichte begeleiding krijgen kansrijke startups een kick-start. Zo worden zij bijvoorbeeld geholpen de weg naar startkapitaal (o.a. het Brabant Startup Fonds) en een goed netwerk te vinden.

Kansrijke startups in West-Brabant
Vastgesteld is dat de impact van goede ondersteuning en 1-op-1 support groot is en sterk bijdraagt in de vroege fase van een startup. “Ik kijk er zeer naar uit om in contact te komen met innovatieve startups in de regio West-Brabant die bijvoorbeeld op zoek zijn naar ondersteuning, netwerk of funding. Ik vind het geweldig om met jou mee te kijken naar alle aspecten van jouw onderneming en daarin mee te denken en kritische vragen te stellen die kunnen bijdragen aan verdere ontwikkeling, versnelling en kans op slagen. Uit eigen ervaring kan ik stellen dat dit van ongelooflijke waarde kan zijn voor de ondernemer en zijn onderneming”, aldus Arthur Nijhuis.

Ben jij een startup jonger dan 6 jaar en ben je gevestigd in regio West-Brabant? Heb jij een innovatief idee met een (potentieel) schaalbaar business model, ben je dat aan het testen en valideren en heb jij de ambitie om de komende jaren snel door te groeien? Neem contact op met Arthur. Zijn contactgegevens zie je hieronder. 

Arthur Nijhuis

Arthur Nijhuis, sparringpartner voor startups

Arthur Nijhuis
Arthur Nijhuis

Business Developer Startups


06 10 211 889