Nieuwe Raad van Commissarissen

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Nieuwe, compacte Raad van Commissarissen voor REWIN. Intensieve verbinding met overheid, onderwijs en bedrijfsleven.

REWIN wil een intensievere verbinding met overheid, onderwijs en bedrijfsleven om de economische ontwikkeling van West-Brabant te versterken. Daarom trad op 24 januari een nieuwe Raad van Commissarissen aan bestaande uit Lex Besselink, Nico van Os en Simon Hoenderop.

De nieuwe commissarissen hebben ervaring bij de overheid, in het onderwijs en het bedrijfsleven. Met in totaal 3 bestuurders is de nieuwe Raad van Commissarissen bovendien een stuk compacter dan voorheen, toen alle wethouders Economische Zaken van de gemeenten in de regio zitting hadden in deze raad.

REWIN vervult steeds meer een rol als organisatie die het economisch beleid van overheid, onderwijs en bedrijfsleven uitvoert. Daar past ook een nieuwe, compacte Raad van Commissarissen bij die toezicht houdt op het beleid van het dagelijks bestuur. Het REWIN maakt zich onder leiding van directeur Henk Rosman sterk voor de groei van de werkgelegenheid in de regio en de versterking van het innovatief vermogen. Zo richt REWIN zich op het aantrekken van nieuwe bedrijven en het samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden versterken en vernieuwen van de drie sectoren: biobased economy, hightech maintenance en logistiek.

De nieuwe Raad van Commissarissen

De nieuwe commissarissen, staand v.l.n.r. Simon Hoenderop,  Lex Besselink (voorzitter) en Nico van Os.
Zittend directeur Henk Rosman van REWIN

——————————

Achtergrondinformatie nieuwe commissarissen.

De nieuwe voorzitter Lex Besselink heeft brede ervaring bij de Koninklijke Landmacht, onder meer als directeur inkoop, directeur Directie Materieel en directeur Wapensystemen, waarna hij in 2008 als generaal majoor de defensie-organisatie heeft verlaten. Hij is daarna actief geweest als directeur Program Office World Class Maintenance (WCM), directeur Stichting WCM en sinds 2016 als voorzitter van het bestuur van WCM. Zijn overige bestuurservaring is ook zeer uitgebreid. Zo is hij thans voorzitter van de strategische adviesraad  TNO Defensie en Veiligheid, lid van het Algemeen bestuur Brabants Landschap en lid van het expertiseteam SER Brabant.

De heer Nico van Os heeft vanuit specifieke organisatiedeskundigheid diverse ambtelijke functies vervuld bij de gemeente Rotterdam, waarna hij eind jaren 1990 wethouder  Middelen is geweest voor de gemeente Breda. Daarna werd hij directeur van Meeus Zuid Holding en thans is hij lid van het College van Bestuur van de Breda University of Applied Sciences. Zijn bestuurlijke capaciteiten heeft hij in het verleden onder meer ingezet bij IZA, VNG, ABP, BZW en VVV Breda. Momenteel is hij lid van de Raad van Advies Stichting betrokken ondernemers Breda en Lid RvC BreedSaam (huisvesting PO scholen Breda).

De heer Simon Hoenderop is zijn carrière gestart bij Koninklijke Shell waar hij uiteindelijk Head of Finance Brent Business Unit bij Shell Expo werd. Daarna heeft hij diverse functies vervuld bij Koninklijke Wessanen,waaronder CFO Europe en werd hij vervolgens adviseur Corporate Finance bij Boer & Croon Corporate Finance en partner en CFO bij de vastgoed investeringsmaatschappij Annexum Invest. Momenteel is hij CFO bij CNC Holding. Hij heeft diverse bestuursfuncties vervuld bij pensioenfondsen en is lid geweest van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de audit commissie van WonenBreburg. Momenteel is hij lid van Raad van Commissarissen van Breda Business School en is hij lid van de Raad van Toezicht en audit commissie vastgoedfondsen van Syntrus Achmea.    

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Henk Rosman, directeur REWIN West-Brabant.

Neem contact op
Stephanie ter Borg

Directeur

s.terborg@rewin.nl
06-52 58 33 68

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant