Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

Nieuwe Belgische vestiger: Gova Benelux

Gova Benelux is een Belgisch bedrijf dat momenteel gevestigd is in Antwerpen, maar met medewerking van REWIN besloten heeft om te kiezen voor nieuwbouw op het bedrijventerrein de Kooi 2 in Hoogerheide (gemeente Woensdrecht). Dit betreft een investering van ca. 2,5 miljoen euro.

Het bedrijf is gespecialiseerd in de levering van grondstoffen voor moderne en innovatieve cosmetica-toepassingen. In totaal levert Gova Benelux ruim 3.000 ingredienten aan diverse afnemers. Het Belgische bedrijf heeft besloten voor nieuwbouw de grens over te gaan. Patrick Gonry van Gova licht toe: "we hebben bewust gekozen voor Nederland omdat het een gunstig belastingklimaat biedt, betaalbare grond en bovendien is het logistiek voor ons aantrekkelijk, want we merken dat dit in Antwerpen een steeds groter probleem gaat vormen." De keuze is op Woensdrecht gevallen omdat dit qua reisafstand toch bereisbaar lijkt voor het personeel. "Momenteel hebben we 15 personen in dienst, maar we verwachten in Nederland toch wel verder door te kunnen groeien." Tjeerd Janssens, adviseur vestigen bij REWIN heeft het hele proces begeleid. Dit ging van het eerste contact, het inventariseren van het specifieke eisenpakket, de orientatie op mogelijke kavels tot het nader inzoomen op het kavel op bedrijventerrein de Kooi 2. REWIN heeft Gova Benelux daarbij in contact gebracht met een geschikte bouwer en de prettige contacten met de gemeente begeleid en ondersteuning geboden bij het verkrijgen van bouw- en milieuvergunningen en zo voorts. De bouwvergunning is nu rond dus er kan op korte termijn gestart worden met bouwen. Eind 2018 zal Gova Benelux vanuit Woensdrecht actief zijn.

Wethouder Hans de Waal is verheugd over de komst van Gova. "De goede ontsluiting van bedrijventerrein de Kooi via de rondweg naar A58/A4 is een factor van belang geweest bij de vestigingskeuze van dit internationaal opererende bedrijf. Gova vormt een mooie aanvulling op de diverse bedrijvigheid in de gemeente Woensdrecht."

Tjeerd Janssens
Tjeerd Janssens

Adviseur Vestigen


06 22 776 907