Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

Nieuw logistiek districenter en Benelux hoofdkantoor Yusen in Moerdijk

Groot gedeelte van warehouse ingericht voor ‘launching customer’. 

Logistiek dienstverlener Yusen Logistics Benelux breidt haar logistieke activiteiten uit met een nieuw distributiecentrum in Moerdijk. Het recent nieuw opgeleverde multi-customer warehouse heeft een oppervlakte van ongeveer 30.000 m², aangevuld met 800 m² kantooroppervlakte. Een belangrijk deel van het nieuwe ‘state of the art’ districenter gebruikt Yusen speciaal voor een grote Amerikaanse opdrachtgever. Yusen verplaatst ook het Benelux hoofdkantoor naar Moerdijk om van hieruit hun activiteiten gericht op de Beneluxmarkt verder uit te bouwen.

Wereldwijd actief
Yusen Logistics is een grote logistieke dienstverlener uit Japan met een totale jaaromzet van 4 miljard dollar die in 44 landen over de hele wereld actief is. Yusen telt ongeveer 24.000 werknemers, wereldwijd verspreid over 567 locaties en is actief in weg-, zee- en luchtvervoer. In de Benelux werken ongeveer 700 medewerkers op 14 verschillende distributielocaties met in totaal 180.000 m2 warehouses. Het Benelux hoofdkantoor van Yusen is momenteel nog in Ridderkerk gevestigd, maar verplaatst zich naar Moerdijk. Yusen is al bekend met de regio West-Brabant. Zo is het al actief met farmadistributie vanuit hun distributiecentrum op bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal.     

Energieneutraal
Het nieuwe warehouse  dat Yusen Logistics betrekt, is nagenoeg energieneutraal, met een heel hoog niveau van duurzaamheid, efficiency en beveiliging. Daarbij zijn de modernste voorzieningen zoals high-tech verwarming- en LED-verlichtingssystemen, waaronder een warmte-terugwin-installatie,  warmtepompsysteem en zonnepanelen toegepast .

Factoren voor keuze Moerdijk
Yusen gaat voor de Amerikaanse klant de Europese markt bedienen en heeft uiteindelijk gekozen voor vestiging in Moerdijk. Michel van Leeuwen, General manager Business development van Yusen geeft aan: “We hebben  een uitgebreide locatieonderzoek gedaan en gekozen voor Nederland op basis van eigen informatie en benchmarkinformatie van Nederland Distributieland. Doorslaggevende aspecten voor Moerdijk waren uiteindelijk de ligging tussen wereldhavens,  de uitstekende bereikbaarheid, de multimodale ontsluiting, terwijl ook de  arbeidsmarktstudie die de regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant opgesteld heeft, uitwees uit dat West-Brabant ook op dit gebied relatief gunstig scoort.”

Samenwerking
Aan de succesvolle komst van Yusen naar Moerdijk ligt ook een goede samenwerking van Nederland Distributieland (NDL), de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en REWIN West-Brabant ten grondslag. Tijdens een buitenlandse ledenreis van NDL legde REWIN in Nashville de eerste oriënterende contacten en bracht de specifieke voordelen van West-Brabant naar voren. Van Leeuwen: “Vervolgens is het proces in een stroomversnelling geraakt ten faveure van West-Brabant.”

Startklaar voor YusenStartklaar voor het opstarten van nieuwe distributieactiviteiten

Guido van Liefland
Guido van Liefland

Teammanager Vestigen


06 53 587 654