Netwerkvorming creatief onderwijs | Creatieve Dienstverlening

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Waar andere sectoren vaak problemen hebben met het aantrekken van talent van buiten de regio, hebben we als sector creatieve dienstverlening geluk! Dat is echter nog geen garantie voor succes.Uit studies van onder andere prof. Pieter Tordoir is gebleken dat het kennistalent weglekt uit onze regio. We weten deze mensen moeilijk vast te houden. Uit latere analyses bleek dat dit vooral te maken heeft met de grote mate van versnippering in West-Brabant. Dit geldt op meerdere terreinen, zo ook voor het (creatief) onderwijs. Tijd om daar verandering in te brengen.

Verbinding optimaliseren
REWIN nam samen met Rijnconsult het initiatief om het beroepsonderwijs (Avans, BUas, Curio) beter met elkaar te verbinden. We zijn ervan overtuigd dat wanneer we elkaar beter weten te vinden, we meer successen kunnen behalen.

Als kers op de taart werd programmamanager Creatieve Dienstverlening Geert van de Wouw over dit onderwerp geinterviewd vanuit de Agenda Beroepsonderwijs West-Brabant. Het werd een mooi en scherp artikel. Klik op de afbeelding en lees het op blz. 19 – 21. 

Artikel Magazine Beroepsonderwijs

Suggesties?
Heb je ideeën of suggesties over hoe we in West-Brabant nog beter gezamenlijk het kennistalent voor onze regio kunnen behouden? Geert van de Wouw neemt ze graag mee!

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant