Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

Monotch uit Made ontwikkelt mobiliteitsdataplatform voor Vlaanderen

In de mobiliteitsmarkt is er sprake van enorm veel databronnen en veel data-afnemers. Dat aantal groeit exponentieel. Het West-Brabantse bedrijf Monotch verzamelt deze data en maakt het via een smart mobilityplatform toegankelijk voor serviceproviders, applicatie- en websiteontwikkelaars, overheden en andere afnemers. Daardoor kunnen onder ander apps voor reisoptimalisatie en slimme parkeertoepassingen toegankelijker en combineerbaar gemaakt worden.

Parkeerapp
Via het Europese Link2Innovate project is de Madese technostarter gekoppeld aan een groot partnerbedrijf dat in België (met name Vlaanderen) diensten ontwikkelt om supersnel te kunnen parkeren met o.a. een mobiele telefoon. In het project wordt de technologie van Monotch in samenwerking met het partnerbedrijf verder ontwikkeld. Uiteindelijk moet het leiden tot een geautomatiseerd dataplatform waarop real-time data van relevante (parkeer)sensoren uit Vlaanderen kunnen worden gevisualiseerd. Hierdoor wordt parkeren efficiënter, duurzamer en veiliger.
[tekst loopt verder onder het Interreglogo]

Link2Innovate
Het Interregproject Link2Innovate helpt jonge hightech mkb-ers de zogenaamde valley of death te trotseren door ze te linken aan launching customers aan de andere kant van de grens. Ook worden grote bedrijven die op zoek zijn naar een innovatie, geattendeerd op relevante technostarters zoals in dit geval bij Monotch.

Inhoudelijk en financiële ondersteuning
Link2Innovate is niet het enige Europese project dat innovatieve ondernemers ondersteunt. Ook CrossRoads2 brengt mkb bedrijven in Nederland en Vlaanderen bij elkaar en ondersteunt hen inhoudelijk en financieel bij het realiseren van hun innovaties. Er zijn nog voldoende fondsen beschikbaar dus neem vooral contact op met Mathijs van Campenhout of Stefan van Seters.

Stefan van Seters
Stefan van Seters

Programmamanager Logistiek


06 24 267 866
Mathijs van Campenhout
Mathijs van Campenhout

Business Developer Groei MKB en Financiering


06 51 997 675