Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

MKB in West-Brabant op weg naar Investor Readiness

Een select groepje MKB-ers uit West-Brabant ontmoette elkaar op woensdag 27 september bij DON Bureau in Bergen op Zoom. De bijeenkomst was de tweede in de reeks Meeting Minds waarbij MKB-ers uit dezelfde branche of met vergelijkbare uitdagingen, met elkaar in gesprek gaan over een actueel thema om tot nieuwe inzichten en kruisbestuivingen te komen. Dit keer spraken zij over Investor Readiness.

Gastheer Donald Bezemer van DON Bureau trapte de sessie af. De missie van zijn bedrijf is verbindingen leggen, samen de slimste weg bepalen en deze realiseren. Maar ook invulling geven aan ontwerpen waar de gebruiker blij van wordt: een lach op gezichten toveren. Om deze missie te kunnen vervullen was sociale transformatie binnen het bedrijf van groot belang. Bezemer nam de aanwezigen daarom mee in zijn weg hier naar toe en spitste zich toe op de stappen die hij gezet heeft op het gebied van leiderschap en persoonlijke groei van medewerkers.

Van een oude BMW naar een Tesla
Michiel Alkemade vergeleek de transformatie van zijn bedrijf ComputerProfile met die van een auto op fossiele brandstof (de oude BMW) naar een toekomstbestendige autonome auto (Tesla). Hij voorzag dat nieuwe technologieën zoals big data, nieuwe strategieën vragen maar ook nieuwe markten kunnen openen. Zijn bedrijf ontwikkelt nu een innovatie waarbij ze automatisch big data kunnen verzamelen en via slimme algoritmes omzetten in waardevolle commerciële data. Hij ging in zijn presentatie in op wat hij heeft gedaan om zijn bedrijf investor ready te maken om financiering aan te trekken om dit te kunnen realiseren.

Investor Ready?
Aansluitend kwam Robbert van der Stelt van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) aan het woord. Vanuit het perspectief van de investeerder lichtte hij toe waar investeerders op letten bij financieringen en vooral ook hoe bedrijven daarmee om kunnen gaan en erop anticiperen.
Wat volgde was een levendige  groepsdiscussie onder leiding van Yvette Estourgie en Mathijs van Campenhout van REWIN waarbij de MKB-ers ervaringen uitwisselden over financieringsmogelijkheden en elkaar vooral ook veel tips en tricks gaven om klaar te zijn voor een volgende stap in hun groei.

MM_Don_Bureau_1.jpg  MM_Don_bureau_2.jpg  MM_Don_Bureau_3.jpg

Foto L-R: Overzicht van de groep - Michiel Alkemade (Computer Profile) en Thiemen Vermeulen (Newbizz) - Robbert van der Stelt (BOM)

Yvette Estourgie
Yvette Estourgie

Programmamanager Groei MKB


06 12 580 183
Mathijs van Campenhout
Mathijs van Campenhout

Business Developer Groei MKB en Financiering


06 51 997 675