Mediamarkt distributiecentrum naar Etten-Leur

Samenwerking Heylen Warehouses, ID Logistics en Mediamarkt zorgt voor impuls voor regio, klanten en leveranciers.

Mediamarkt Nederland vestigt zich in een groot nieuw distributiecentrum in Etten-Leur van Heylen Warehouses.  ID logistics verzorgt de logistieke diensten van Mediamarkt, die van hieruit bijna 50 vestigingen van producten gaat voorzien. Het is een operatie die zorgt voor 150 banen in de regio. De regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant heeft daarbij voor Mediamarkt de arbeidsmarkt in kaart gebracht. .

In Etten-Leur, in het hart van de logistieke hotspot West-Brabant, is de bouw gestart van een state-of-the-art warehouse van 70.000 m2 voor MediaMarkt Nederland. De marktleider in elektronica tekende een overeenkomst voor logistieke dienstverlening bij ID Logistics, dat op haar beurt een huurovereenkomst sloot met Heylen Warehouses, de grootste Belgische vastgoedinvesteerder in Nederland, voor 55.000 m2 aan opslagruimte.

Met dit project wordt de bevoorrading en distributie van de winkels centraal georganiseerd en sterk verbeterd. Zo wordt de efficiëntie voor leveranciers flink verbeterd, wat uiteraard ook een positieve impact zal hebben op de service voor de consument, zowel online als in de 49 MediaMarkt-vestigingen. De hele operatie zal de regio zo’n 150 jobs opleveren.

REWIN heeft de groep Heylen geassisteerd met de arbeidsmarktanalyse, een belangrijke factor bij de definitieve vestigingsplaatskeuze.

Voor meer informatie:

Guido van Liefland
tel. 06-53587 654