Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

Logistieke hotspot nr. 1 West-Brabant gehuldigd

16 mei 2017 

Gisteravond is de regio West-Brabant gehuldigd als Logistieke Hotspot nr. 1 van Nederland. Dat gebeurde tijdens de ‘Summit Logistieke Hotspots’ in Dordrecht.  West-Brabant sleepte de brancheprijs voor de vierde keer sinds de instelling ervan in de wacht. De laatste keer was in 2012.

Waarom West-Brabant? Jaarlijks bepaalt een panel van 31 experts uit de logistieke bedrijfstak voor het vakblad Logistiek de ranking van de 28 belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Dit jaar kreeg West-Brabant uiteindelijk de meeste punten, vooral vanwege het feit dat de regio ‘het beste totaalpakket’ aan goede bedrijfs- en vestigingsvoorwaarden biedt.  

Vertegenwoordigers van de regio De prijs is namens de regio in ontvangst genomen door Boaz Adank (president-commissaris van de regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant en wethouder Economische Zaken van de gemeente Breda), Jacques Niederer (burgemeester van de gemeente Roosendaal en namens de West-Brabantse bestuurders kartrekker voor de logistiek en mobiliteit in de regio) en Robert van Wezel (directeur van De Graaf Logistics).

Regio neemt prijs in ontvangst

Deze drie partijen zijn ook nauw betrokken bij het regionale logistieke samenwerkingsverband  CONNECTED West-Brabant. CONNECTED West-Brabant bestaat uit MKB logistieke dienstverleners, West-Brabantse gemeenten,  het logistieke MBO/HBO onderwijs, TKI Dinalog, Havenbedrijf Moerdijk en REWIN. Zij werken in triple helixverband samen om het logistieke bedrijfs- en vestigingsklimaat in de regio  te optimaliseren.

Robert van Wezel is trots op de prijs voor ‘zijn’ regio: “Voor de ondernemers in de regio is het een mooie opsteker dat wij deze prijs verdienen. Wij zetten sterk in op verbetering van onze diensten door constructief samen te werken, met elkaar, maar juist ook met onderwijs en overheden in CONNECTED West-Brabant”.

"Wij doen het als regio goed op de verschillende criteria zoals arbeidsmarkt, bereikbaarheid en dienstverlenende overheden” vult Boaz Adank hem aan. “Dat solide totaalpakket maakt ons een uitstekende regio om te vestigen. Dat wordt met deze verkiezing bestendigd."

Jacques Niederer besluit: “Ondernemers, onderwijs en overheid bundelen hun krachten in CONNECTED West-Brabant. Als overheid denken we mee, doen we mee met en faciliteren we de ondernemers en het onderwijs. Het onderwijs sluit aan bij de behoefte van de werkgevers en zorgt voor de instroom van de medewerkers van de toekomst. Ondernemers kunnen daardoor ondernemen en hun business laten groeien. Deze samenwerking betaalt zich nu uit met deze prijs. Het is een stimulans om onze positie de komende jaren verder te versterken en uit te bouwen.”

West-Brabant mag in elk geval tot mei 2018 de titel ‘beste logistieke regio van Nederland’  dragen. Als het aan de betrokken partijen ligt, geeft de regio die positie voorlopig niet meer uit handen.