Link2Innovate record gekopieerd ivm opmaak

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Starters worden vaak geconfronteerd met de zogenaamde valley of death (zie kader en figuur), ook in de grensregio van Vlaanderen en Nederland. Over een innovatief product beschikken betekent niet dat je erin slaagt om dat snel en efficiënt in de markt te zetten. De (kwetsbare) starter is vaak onervaren in netwerken en heeft niet voldoende middelen ter beschikking.

Het Interreg project Link2Innovate wil via coaching en samenwerking MKB’ers in de grensregio helpen om de zogenoemde valley of death te trotseren, door technostarters te linken aan geïnteresseerde bedrijven of organisaties aan de andere kant van de grens. Ook attendeert Link2Innovate grotere organisaties die op zoek zijn naar een innovatie op het bestaan van een relevante start-up in het buurland. 

Interreg Vlaanderen-Nederland

Wat houdt de hulp in?
REWIN West-Brabant en de andere 7 Nederlandse en Vlaamse projectpartners (starterscentra en incubators) helpen enerzijds technostarters aan launching customers, en anderzijds grote bedrijven aan innovaties bij starters. De hulp die geïnteresseerde (en draagkrachtige) bedrijven de starter kunnen bieden bij experimentele ontwikkeling, zoals prototyping, demonstraties of pilotontwikkeling, zorgt ervoor dat het product of de dienst voldoende zuurstof krijgt om succesvol te evolueren. Daarnaast kunnen de starters een beroep doen op coaching zodat hun innovatie efficiënt en vlot in de markt gezet kan worden.

Het totale budget voor Link2Innovate bedraagt een kleine 2 miljoen euro, waarvan ongeveer de helft wordt bijgedragen door Interreg.

Voor wie?
De focus ligt op starters die actief zijn met sleuteltechnologieën zoals o.a. micro- en nano-elektronica, fotonica, industriële biotechnologie, nanotechnologie of geavanceerde fabricagesystemen en –processen. Het werkgebied is de gehele Nederlands/Vlaamse grensregio, dus Noord-Brabant, Zeeland, Limburg en de Vlaamse provincies.

Link2Innovate loopt nog tot 31 maart 2019.

Meer weten?
Neem contact op met Stefan van Seters, namens REWIN betrokken bij het project Link2Innovate. Hij kan u alles vertellen over de mogelijkheden.

Zie ook het Interreg evenement op 22 september a.s. “Innovatie op alle fronten”, waar geïnteresseerd MKB wordt voorgelicht over de subsidiemogelijkheden binnen o.a. het Link2Innovate project.

Projectpartners

Moerdijk (Haven en industrieterrein Moerdijk), Oosterhout (Weststad) en Roosendaal (Borchwerf en Majoppeveld) en een dertigtal logistieke bedrijven gevestigd op deze locaties, ondersteund door de gemeenten Oosterhout en Roosendaal, het Havenbedrijf Moerdijk, REWIN en RWB voeren samen het project MORe uit.

Vallei des doods in innovatieproces

Neem contact op
Stefan van Seters

Business development

s.vanseters@rewin.nl
06-24 26 78 66

Getagged

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant