Lancering NewWays: logistiek platform voor samenwerkende verladers

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Brabants initiatief creëert nieuwe corridors met belangrijke Europese marktenWoensdag 21 oktober is tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven NewWays officieel gelanceerd. Binnen het NewWays platform werken  toonaangevende merkproducenten (verladers) samen bij het creëren van betrouwbare, duurzame en snelle logistieke verbindingen (corridors) met belangrijke Europese markten. Het doel van NewWays is om door op innovatieve wijze samen te werken en nieuwe wegen van vervoer te gebruiken, de distributie van goederen toekomstbestendiger te maken. NewWays is een Brabants initiatief van de regionale ontwikkelingsmaatschappijen REWIN, BOM, Midpoint Brabant en de kennisinstelling NHTV.

Waarom NewWays en wat biedt het?
logo NewWaysHet transport over de weg staat steeds meer onder druk. Oorzaken hiervan zijn onder meer de toenemende congestie op de Nederlandse wegen, de noodzaak om CO2 uitstoot terug te brengen en het chauffeurstekort door vergrijzing. Tegelijkertijd ontbreekt het de meeste verladers individueel (groot en klein) aan voldoende distributievolume en de juiste kennis om de overstap te kunnen maken naar meer toekomst-bestendige alternatieven als spoorwegen en vaarwegen. De veranderende logistieke sector heeft dus behoefte aan nieuwe businessmodellen.

NewWays biedt de mogelijkheid om volumes te bundelen met andere verladers en op die manier bijvoorbeeld multimodaliteit (het naast elkaar gebruiken van verschillende distributiewijzen) wèl  haalbaar te maken. NewWays is een doorontwikkeling van het eind 2013 gestarte Multimodal Smart Match, met succesvolle business cases van bedrijven als SABIC en Samsung. Zij onderhouden inmiddels een gezamenlijk distributiekanaal per spoor naar Hongarije en Slowakije.

Koppelen en groeien
Regionaal worden clusters van verladers gevormd die er voor open staan om hun distributie collectief te verbeteren en te vernieuwen. Met behulp van neutrale partijen, de drie regionale ontwikkelings-maatschappijen en NHTV, worden potentiële partners bij elkaar gebracht en business cases uitgewerkt. Inmiddels zijn al 30 toonaangevende verladers bij NewWays aangesloten.

De neutraliteit bewaakt en stimuleert een veilige omgeving waardoor vertrouwen kan groeien, data en informatie worden gedeeld en er daadwerkelijk samenwerking ontstaat. NewWays heeft de ambitieuze missie om uit te groeien tot een krachtig netwerk van regionale clusters van verladers binnen Nederland en Europa.

NewWays wordt ondersteund door de Topsector Logistiek, Lean and Green Synchromodaal en ABN AMRO.

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant