Innovatienieuws van Werkendam Maritime Industries

Werkendam Maritime Industries (WMI) is een cluster van 40 bedrijven. Bedrijven, die dankzij samenhang en samenwerking alles op het maritieme vlak aan boord hebben én aan boord kunnen brengen. 

Een tweetal innovatienieuwtjes van WMI:

Tweede carrière voor verduurzaamd schip
De Holland Shipyards Group (HSG), met vestigingen in Werkendam en Hardinxveld-Giessendam, heeft vrachtschip ‘Mandeo’ omgebouwd naar sleephopperzuiger ‘Schenge’. De laadcapaciteit van het schip is ca. 2.600 m3 in twee ruimen, waardoor twee verschillende ladingen kunnen worden vervoerd. Het schip is energiezuinig, o.a. door de elektrische baggerinstallatie. De Schenge wordt in haar tweede carrière door de Faasse Groep ingezet voor het winnen van zandproducten en overslag naar binnenvaartschepen.

Nieuwe 'collega' voor Maksor
Maksor Diving in Werkendam heeft een nieuwe innovatieve toepassing in gebruik genomen: een onderwaterdrone. Het duikteam van Maksor zet de vooruitstrevende ‘collega’ in voor onderwaterinspecties en ondersteuning van de werkzaamheden. Een mooie stap naar de toekomst, waarin drones steeds meer (gevaarlijke) taken van de menselijke duiker gaan overnemen.

Maksor drone en duiker