Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

Inno4Life groeit gestaag en zocht groter pand

REWIN ondersteunt machinebouwer in de life-science sector

Het Bredase bedrijf Inno4Life is een innovatieve machinebouwer die onder meer serialisatie-toepassingen in verpakkingsmachines voor medicijnen ontwikkeld. Het bedrijf is gespecialiseerd in geïntegreerde maatwerkoplossingen aan bedrijven in de life-science sector, vooral in de farmaceutische en biotechindustrie. Inno4Life kende de afgelopen jaren een gestage groei waardoor ze op haar huidige locatie uit haar jasje groeide. REWIN adviseerde hen bij hun zoektocht naar een geschikt pand waar zij hun activiteiten verder kunnen uitbreiden.  


Hoogtechnologische maatwerkoplossingen
Inno4Life ontwikkelt en bouwt machines voor de top tien farmaceutische bedrijven wereldwijd. Het biedt maatwerkoplossingen als geautomatiseerde verpakking -, vul- en beladingssystemen met toepassing van robot- en vision technologie. In 2019 moeten verpakkingen van alle recept geneesmiddelen, voorzien zijn van een unieke code. De machines en automatiseringsoplossingen van Inno4Life ondersteunen de specifieke verpakkingsprocessen bij track- en tracing van geneesmiddelen.

Snelle groei
De regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN heeft in 2011 Inno4Life goed geholpen bij hun verhuizing van Rhoon naar de regio West-Brabant. Reden voor directeur Johan Klootwijk om weer contact op te nemen met REWIN toen het pand waar ze zaten echt te klein werd en er niet direct een geschikte andere mogelijkheid in beeld kwam. De onderneming was ondertussen in korte tijd gegroeid van 20 naar circa 40 personeelsleden, waardoor de  montage- en kantoorruimten niet meer aan de veranderde behoeften voldeden.

Specifieke behoefte
Tjeerd Janssens, adviseur vestigen van REWIN, heeft de uitdaging opgepakt en kon via zijn netwerk  verschillende alternatieve mogelijkheden in beeld brengen. Janssens: “De locatie Minervum 7232 op bedrijventerrein Hoogeind in Breda bleek het meest geschikt. De eigenaar van het pand was bovendien bereid om te investeren om het pand helemaal aan te passen aan de specifieke behoeften van Inno4Life”. Tjeerd adviseerde ook bij huurcontractuele zaken, keek of de verschillende toepassingen pasten binnen de milieucategorie en kon ook inzicht geven of er nog extra vergunningen nodig waren.  “Inno4life is ook een mooi bedrijf om te introduceren bij het Groei MKB programma van REWIN, om zo het bedrijf nog beter in West-Brabant te verankeren”.

Verpakkingsmachine ontwikkeling Inno4Life

Optimaliseren groeipotentie
De totale beschikbare ruimte voor Inno4Life zal door de verhuizing significant toenemen, terwijl de montageruimte qua oppervlakte zal verviervoudigen. Dat biedt het innovatieve Inno4Life, dat in de zomer van 2017 een financiering ontving van BOM Brabant Ventures, de mogelijkheid om de onmiskenbare groeipotentie van het bedrijf verder te optimaliseren. “We kunnen nu in ieder geval weer 5 jaar vooruit” is de inschatting van Johan Klootwijk.  

Farmacluster
Wethouder Boaz Adank van de gemeente Breda stelt het op prijs dat Inno4Life met begeleiding van REWIN weer gekozen heeft voor een locatie in Breda voor hun uitbreidingsinvestering. Hij stelt: “Inno4Life past goed binnen het farmacluster in Breda en biedt met hun snelle groei- en innovatiecapaciteit een goede impuls voor verdere ontwikkeling. Bovendien blijft zo belangrijke hoogwaardige werkgelegenheid voor de regio behouden”.

Voor meer informatie: Tjeerd Janssens, REWIN.   

Tjeerd Janssens
Tjeerd Janssens

Adviseur Vestigen


06 22 776 907