'ICAReSbus' ingericht en bestickerd door leerlingen ZuidWestHoekcollege

In het ICAReS project brengen elf Europese partners, waaronder REWIN, de markt en de gebruikers van remote sensing bij elkaar. Remote sensing houdt in dat via apparatuur die onder onbemande drones hangt, of aan mobiele robots is gemonteerd, data wordt geregistreerd. De techniek is bijvoorbeeld uitstekend bij natuur- of landbouwgebieden die vanuit de lucht geïnspecteerd of geïnventariseerd moeten worden, zoals in de precisielandbouw. Vanaf hoogte is beter te zien waar een gewas slecht groeit en meer bestrijdingsmiddelen of mest nodig is.


ICAReS project logo

ICAReSbus

Voor het ICAReS project is een mobiele testsite beschikbaar; de ICAReSbus die vol zit met apparatuur om de bewegingen van drones te volgen. In de bus kunnen de beelden van drones gevolgd worden via acht beeldschermen. Zes leerlingen van de afdeling techniek van het ZuidwesthoekCollege (middelbare school) in Ossendrecht kregen de kans om de ICAReSbus in te richten en het ontwerp van de bestickering van de bus te maken. De Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen kwam op de school het eindresultaat bekijken en was onder de indruk. De gemeente Woensdrecht vervult de rol van projeclleider in ICAReS.

‘Veel geleerd’

Ian Kipping, Bram Michielsen, Rick Maas en Jim Rens zijn vier van de zes leerlingen die zich met het project hebben bezig gehouden, onder leiding van docent Francois Coppens. “We hebben heel veel geleerd”, zegt Bram Michielsen. De meeste tijd stak in het maken in het ontwerp van de bestickering van de bus. Op de buitenkant van de bus is met foto’s duidelijk te zien waarvoor het voertuig kan worden ingezet. De bus werd voor de eerste keer ingezet bij de demonstratiedag 27 maart op Aviolanda in Hoogerheide. 

De bus is in beheer van de gemeente Woensdrecht en wordt gestationeerd bij Fokker in Hoogerheide. 

ICAReSbus mobiele testsite

ICAReSbus leerlingen

ICAReSbus REWIN logo

Wiebe Logghe
Wiebe Logghe

Projectmanager ICAReS


06-28 76 24 84