Het antwoord op plastic meubels is goede handel

.

Start Prototyping 100% Biobased
Nog steeds worden heel veel meubels gemaakt van plastic en gerecyclede plastic materialen. Maar de wereld wil en moet echt af van deze gemakskeuze. Daarbij is er een sleutelrol weggelegd voor de biobased industrie in West-Brabant, de technici, de imagineers en de ontwerpers. 
Vrijdag 6 juli is daartoe een nieuw samenwerkingsverband gesloten. Hierin verbinden de West-Brabantse biobased community en de handelspartners zich met met topdesign uit Eindhoven. Doel: een keerpunt realiseren in de meubelproductieketen met 100% biobased meubels. 

Biobased West-Brabant: The Base to Be
West-Brabant is de meest innovatieve agrofood regio ter wereld. Het is the Base to Be voor biobased start- & scale-ups om plantaardige biomassa winstgevend te verwaarden. Hier werken gedreven ondernemers, overheden en kennisinstellingen aan biobased innovaties die de maatschappij helpen vergroenen. Plantaardige reststromen zoals suikers, lignine, eiwitten en vezels vervangen fossiele grondstoffen en worden verwerkt in bio-polymeren en superieure chemische bouwstenen zoals bioaromaten. Deze worden op hun beurt verwerkt in duurzame verpakkingen en materialen voor de bouw & infrasector. De markt is altijd dichtbij doordat de regio deel uitmaakt van het grootste chemische cluster ter wereld.

100% Biobased


West-Brabantse biobased kernkrachten:

1. Een stimulerend bedrijfsklimaat met laagdrempelige onderzoeks- en testfaciliteiten.
2. Een hechte biobased community die je uitnodigt om samen te werken en samen te creëren.
3. Toonaangevende biobased kennis-, onderzoeks- en innovatie-instituten met experts vanuit de hele wereld.
4. De regio waar innovatieve ideeën de support krijgen om daadwerkelijke producten te worden.
5. Toegang tot feedstock en biomassa van lokale landbouwers en de wereldmarkt in de nummer 1 logistieke hotspot van Nederland.

Plek om te starten, plek om te groeien
Start-up, mkb of scale-up? West-Brabant heeft voor jou de perfecte plek! Ruimte is geen probleem. Op basis van wat je nodig hebt, denken wij mee en vinden we de beste plek voor je. Een plek waar je support krijgt, maar waar ook ruimte is om te groeien. En deze support bieden we kosteloos. Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem contact op met Robbert-Paul Ferket via onderstaande contactgegevens of welcome@thebasetobe.nl

www.thebasetobe.nl