Graphic Packaging huurt SMARTLOG Bergen op Zoom

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Graphic Packaging heeft met DHG huurovereenkomst gesloten voor SMARTLOG DC1 in Bergen op Zoom.

DHG VERHUURT 20.615 M² OP SMARTLOG BERGEN OP ZOOM

9 maart 2018 – DHG heeft onlangs met Graphic Packaging International een huurovereenkomst gesloten voor DC 1 op SMARTLOG Bergen op Zoom aan de Leeghwaterweg 10 te Bergen op Zoom.

DHG ontwikkelt op risico op bedrijventerrein Noordland in het Brabantse Bergen op Zoom 3 DC’s met een totale oppervlakte van ca. 48.369 m² op een kavel van ca. 8 ha. Onlangs is DC 3 opgeleverd en DC 1 staat op de planning om per oktober 2018 aan Graphic Packaging International te worden opgeleverd.

Graphic Packaging International tekende een 10-jarige huurovereenkomst voor de huur van 18.117 m² warehouse, 2.113 m² mezzanine en 385 m² kantoor.

Op dit moment heeft DHG ruim 700.000 m² aan logistieke SMARTLOGS in o.a. Rotterdam, Moerdijk, Bergen op Zoom, Ridderkerk, Harnaschpolder Den Hoorn en Venray in de pijplijn welke in de komende 2 jaar tot ontwikkeling worden gebracht. Op SMARTLOG Bergen op Zoom zijn DC 2 en 3 nog beschikbaar voor de verhuur met resp. 14.038 m² en 13.698 m².

Ligging object

SMARTLOG Bergen op Zoom is strategisch gelegen tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen aan het Schelde Rijnkanaal met de beschikking over uitstekende multimodale voorzieningen zoals een binnenhaven, 2 containerterminals, een nieuw te ontwikkelen buitengaatse terminal, een spooraansluiting en niet te vergeten de twee belangrijke snelwegen A4 en A58.

Gemeente Bergen op Zoom is blij met de komst van het distributiecentrum van Graphic Packaging International. Wethouder Ad Coppens: “Een mooi bedrijf dat deel uitmaakt van de Fortune 1000 en nu vanuit Bergen op Zoom hun logistieke activiteiten in eigen hand gaat nemen. Een bevestiging dat Bergen op Zoom een prima logistieke propositie weet te bieden, die door het bedrijfsleven goed wordt opgepakt.”     

Over Graphic Packaging International

Het hoofkantoor van Graphic Packaging International is gevestigd in Atlanta, Georgia USA. Het bedrijf is een toonaangevende fabrikant van verpakkingen. Graphic Packaging International opereert wereldwijd en is zowel in de Verenigde Staten als Europa één van de grootste kartonproducenten. Veel wereldwijd gerenommeerde bedrijven uit de voedsel- en drankenindustrie zijn klant bij Graphic Packaging International. In Europa heeft Graphic Packaging International 14 productievestigingen verspreid over 6 landen. De vestiging in Hoogerheide zal in dit nieuwe warehouse de logistieke activiteiten, die nu over vier verschillende locaties verspreid zijn, consolideren om zo te komen tot efficiencyverbeteringen. Door het verminderen en beter benutten van vrachtverkeer wordt er bovendien een CO2-reductie gerealiseerd.

Graphic Packaging werd bij deze transactie begeleid door de regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN, in nauwe samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom.

—————————————————————————————————————————————-

Voor meer informatie over de bovenstaande transactie kunt u contact opnemen met: Richard Elich, Business Development Manager, telefoon 010-4264455 of richard@dhg.nl

Neem contact op
Tjeerd Janssens

Netwerkontwikkeling

t.janssens@rewin.nl
06-22  77 69 07

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant