Let op: het kan zijn dat deze pagina verouderde informatie bevat
De pagina staat in het archief

Geslaagd(e) werksessie en event 'Logistiek Vooruit!'

Op 5 en 6 oktober organiseerden CONNECTED West-Brabant (een initiatief van REWIN) en ROC West-Brabant samen twee arbeidsmarktgerelateerde evenementen onder het motto 'Logistiek Vooruit!'

Op vrijdagochtend 5/10 kwamen zo'n 70 bij de logistieke sector betrokken sleutelfiguren uit onderwijs, overheid en bedrijfsleven bij elkaar voor de West-Brabantse werksessie Logistiek Vooruit! Tijdens deze bijeenkomst werden de aanwezigen uitgedaagd om mee te denken en met ideeën te komen over hoe we de komende jaren de instroom voor de logistieke sector kunnen verbeteren. In groepen van 8/9 personen werd gebrainstormd over alle mogelijke acties om:

  • zij-instroom te verhogen
  • kinderen de keuze voor een logistieke opleiding te laten maken (basisschool/VMBO)
  • meer HBO/WO instroom vanuit het middelbaar onderwijs te realiseren.

De gesprekken aan tafel waren opvallend geanimeerd, er werd met groot enthousiasme met elkaar van gedachten gewisseld. De letterlijk op het tafellaken geschreven ideeën en mogelijke acties zijn verzameld en worden de komende tijd nader uitgewerkt. 

Op zaterdag 6 oktober presenteerden CONNECTED en ROC zich gezamenlijk aan het bezoekend publiek van de Open Haven Moerdijk, ook nu onder het motto Logistiek Vooruit! Thema: ontdek de veelzijdigheid van werken in de logistieke sector.
Met logistieke spellen, een 'speurtocht' langs logistieke functies en opleidingen, logistieke vakmensen die belangstellenden vertelden over hun functie en een vrachtwagensimulator werden bezoekers enthousiast gemaakt voor logistiek.
De Open Haven verwelkomde die dag 3.500 bezoekers, er zijn dus veel mensen bereikt met onze boodschap.

De initiatiefnemers kijken met een goed gevoel terug op beide dagen en hebben veel positieve reacties ontvangen.

Bekijk hier het uitgebreide verslag van Logistiek Vooruit! 

Logistiek.nl berichtte ook over dit evenement.

5 oktober: West-Brabantse werksessie Logistiek Vooruit!

Welkom

Robin van der Helm

Alma Kerling

Arie

Totaaloverzicht

Tafel


6 oktober: Logistiek Vooruit! op Open Haven Moerdijk

straat

planspel