Financiering voor innovatieve samenwerking

Dit is een nieuwsitem uit ons archief; afbeeldingen zijn weggelaten.

Hebt u een sterk, innovatief en technisch haalbaar projectidee en wilt u graag grensoverschrijdend samenwerken? Dan kunt u tussen 2 februari en 31 maart een subsidieaanvraag indienen bij CrossRoads
Hebt u een sterk, innovatief en technisch haalbaar projectidee en wilt u graag grensoverschijdend samenwerken? Dan kunt u tussen 2 februari en 31 maart een subsidieaanvraag indienen bij CrossRoads2.

Logo-Interreg_Vlaanderen-Nederland_NL.jp
CrossRoads2 richt zich op kmo’s en mkb’s in Vlaanderen en Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant en Limburg). In projecten werken bedrijven, bedrijfskoepels, overheden, kennisinstellingen en andere organisaties aan weerzijden van de grens met elkaar samen om tot concrete vernieuwingen te komen.

Sectoren

Uiteenlopende sectoren komen in aanmerking voor subsidie: hightech-systemen, chemie & materialen, agrofood, life sciences & health, cleantech, biobased economy, logistiek en maintenance. Voorbeeldprojecten uit een eerdere oproep van CrossRoads2 zijn onder meer een geïntegreerd platform om in real time verkeersinformatie te delen en een bewaarsysteem voor fruit.

Begeleiding op maat

Subsidie in aan te vragen voor een haalbaarheidsstudie of een innovatieproject. Haalbaarheidsstudies kunnen maximaal € 10.000 steun krijgen met een steunpercentage van 50 procent, innovatieprojecten maximaal € 135.000 met een steunpercentage van 45 procent.

Praktisch

Geïnteresseerd? In elke provincie staan projectadviseurs klaar om advies op maat te geven, te helpen met de zoektocht naar een partnerbedrijf aan de andere kant van de grens en de subsidieaanvraag te begeleiden. Alle aanvragen moeten via de webportal van Stimulus Programmamanagement ingediend worden vóór de deadline van 31 maart om 17.00 uur. Een onafhankelijk jury zal de projecten binnen zestien weken beoordelen op kwaliteit, economische impact en grensoverschrijdende meerwaarde.

Op 30 juni sluit de volgende call.

CrossRoads2

Innovatieve bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland met sterke, innovatieve en technisch haalbare projectideeën die een grensoverschrijdende meerwaarde hebben, kunnen een financiering aanvragen bij CrossRoads. Dit Europese project wil de grensregio een economische boost geven door technologische en grensoverschrijdende innovatie te stimuleren. Meer op www.crossroads2.nl.

Neem contact op
Carla Scheurink

Marketing en communicatie

c.scheurink@rewin.nl
06-28 35 27 21

Aanmelden nieuwsbrief

Ik stem in met de privacy-voorwaarden en ontvang graag de

REWIN. Vol energie voor hardwerkend, ondernemend en innoverend West-Brabant